ТАЧИ ЗА НЕМАЧКЕ МЕДИЈЕ: Европа мора да реагује, Балкан је под утицајем Русије

ТАЧИ ЗА НЕМАЧКЕ МЕДИЈЕ: Европа мора да реагује, Балкан је под утицајем Русије

10 маја 2018

Хашим Тачи је у интервјуу за немачки “Ханделсблат“ говорио о руском и турском утицају на Балкану, као и о односима између Београда и Приштине, оптужујући Русију да утиче на Србију да не потпише правно обавезујући споразум, нагласивши да Европска унија не треба да толерише “црне рупе“ на Балкану, преноси приштински “Зери“.Хашим Тачи је у интервјуу за немачки “Ханделсблат“ говорио о руском и турском утицају на Балкану, као и о односима између Београда и Приштине, оптужујући Русију да утиче на Србију да не потпише правно обавезујући споразум, нагласивши да Европска унија не треба да толерише “црне рупе“ на Балкану, преноси приштински “Зери“.

“У односу на Русију, утицај Турске на Западаном Балкану је веома мали. Са Турском имамо односе у државној равни, ипак, ми доносимо одлуке у скаду са ЕУ и САД. Природно, желимо да сачувамо партнерство са Турском у циљу заједничких интереса. Никада нећемо дозволити да Турска шири утицај у нашој земљи. Ми не толеришемо мешање у наше унутрашње интересе.“, рекао је Тачи, додајући да је “захвалан Немачкој за подршку нашем путу и путу читавог Западног Балкана ка ЕУ“.

(Видовдан)

KOMENTARI3 коментара

 1. Velika Metla says:

  Шиптарче се разлајало! Балкан под утицајем Русије??? Хахахахахахаха...................! Јесте баш,балије,ватиканоиди,шиптари,и остали башибозук мЛого воле Русију! Србија= Русија,Русија=Србија! И то се неће никада променити!

 2. Cetnik says:

  Baba evropa ti je prdnula u cabar, a americko pseto ce uskoro da podvije rep...

  • Cetnik says:

   Bolje bezi, dolazi veliki meda da te pojede za uzinu...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u