ТАЧКА ПУЦАЊА – ЕРДОГАН НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ПРЕТИ: Сада не удару и Европа

TAČKA PUCANJA – ERDOGAN NE PRESTAJE DA PRETI: Sada ne udaru i Evropa

10 oktobra 2019

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan odgovorio je Evropskoj uniji zbog osuda koje su stigle nakon odluke da Turska pokrene vojnu operaciju na severu Sirije, zapretivši da će otvoriti svoje granice za protok migranata.

„Nalazimo se pod pretnjama napada terorista, a pored toga, na našoj teritoriji se nalazi 3,5 miliona sirijskih izbeglica koje ne mogu da se vrate svojim kućama. Sada nam oni koji nikada nisu videli pripadnike Radničke partije Kurdistana govore da se povučemo. Evropska unijo, saberi se jednom za svagda!“, rekao je Erdogan.Turski predsednik je naveo i da EU nikada nije bila iskrena prema Turskoj, kao i da je Brisel konstantno lagao Ankaru.

„Ukoliko Evropa bude rekla da je naša vojna operacija — okupacija, mi ćemo otvoriti granice za izbeglice“, upozorio je Erdogan.

Turski predsednik je kritikovao i Saudijsku Arabiju i Egipat, rekavši da te zemlje ništa Turskoj ne smeju da kažu.

„Ko je doveo Jemen do stanja u kom se nalazi? Neka Saudijska Arabija prvo odgovori na to pitanje. A što se tiče Egipta, neka ta zemlja prvenstveno odgovori — zbog čega je demokratija u zemlji u potpunosti ubijena“, dodao je.

KOMENTARI4 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Spremaj se Srbijo! Svi će ovi migranti da završe kod nas.

 2. Miraš says:

  Erdogan neće dozvoliti da njegova država Turska doživi na jugu teške potrese kao Srbija sa Kosovom. Neće niko za sebe problem kao što je Kosovo, to samo nama rado daju > i Turska i EU. Dvostruki standardi i teško licemerje. Turski Kurdistan nalazi u južnim i istočnim delovim Turske, a odmah preko južne granice Turske prostire se sirijski Kurdistan koji je posle američke pomoći i podrške dobro naoružan. Da je mir oni bi mogli i da dostavljaju oružje preko granice Kurdima u Turskoj. Sirijske izbeglice u Turskoj su uglavnom Arapi, njihova naselja u Siriji su uglavnom razrušena nema ni posla, a naselja Kurda u Siriji su cela, sirijski Kurdi dosad nisu išli u izbeglištvo. Ovo je pokušaj da se i ta nepravda izravna.

 3. Miraš says:

  Sad se ne ratuje samo oružjem i municijom, nego čak i izbeglice postadoše municija. Poraziću te tako što ću te pogoditi sa izbeglicama, što je veći broj takvih "pogodaka" tim bolje. Grčka u odnosu na Tursku ima prednost u ratnoj avijaciji, ali ne može sa aviončićima da zaustavi ovakve pogotke. Zbog opasnosti od pogodaka na dve noge može li sad Pompeo da pomogne njegovoj odabranoj vodećoj zemlji Balkana? Nema sa čim, puši Pompeo. Da li će Erdogan poslati koje milionče izbeglica u EU-rupu? Ako EU bude suviše držala propovedi i izricala sankcije Turskoj, naravno da će ih poslati. Pola u Evropu, pola na sever Sirije istočno od Eufrata. Mirna Turska kao "mirna Bačka". Još da Rusija-Sirija konačno očiste Idlibsku zonu pa da ih bude jedan milion više, valjalo bi i to.

  • ralence says:

   Zna se da su MladoTurci odgovorni za genocid nad Jermenima na današnjem istoku i jugu Turske.Malo se zna da su Kurdi isto tako učestvovali u tom progromu nad Hrišćanima i na toj praznoj zemlji se naseljavali sa Turskim blagoslovom kao što su Šiptari učinili na Kosmetu sa Srbskom Zemljom.Da li sada Erdogan pokazuje Vučiću kako se brani jedinstvo svoje zemlje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *