TAJANSTVENA OSVETA? – Ubijen ukrajinski ultradesničarski lider i ubica Rusa

TAJANSTVENA OSVETA? – Ubijen ukrajinski ultradesničarski lider i ubica Rusa

25 марта 2014

395976_aleksandr-muzicko--youtube_fJedan od lidera ukrajinskog ultra desničarskog pokreta „Desni sektor“ Aleksandar Muzičko ubijen je u gradu Rovno, na zapadu Ukrajine, javljaju lokalni mediji.

Državljanin Ukrajine Aleksandar Muzičko, poznat pod imenom Saško Bili, bio je na međunarodnoj poternici zbog učestvovanja u napadima na rusku vojsku, prenela je agencija Itar Tass.

Muzičko je ubijen hicem u srce, a njegova odeća je pokidana, javlja Unian.

„Dok je vozio automobil, put mu je preseko dvoje kola. Napadači su ga zatim izvukli napolje i bacili na vozilo. Vezali su mu ruke iza leđa, a zatim ga tukli, nakon čega mu je dva puta pucano u srce“, izjavio je Aleksandr Dinij, predstavnik Vrhovne Rade.

Protiv njega je pokrenut krivični postupak, pošto su ruski istražitelji utvrdili da je ubio više od 20 ruskih vojnika.

Glavno odeljenje Ruskog istražnog komiteta u Federalnom distriktu Severnog Kavkaza je otvorilo krivični postupak protiv njega zbog formiranja naoružane grupe radi napada na ruske državljane i predvođenja bandom, rekao je portparol Ruskog istražnog komiteta Vladimir Markin.

BjjAWZACIAAI0rjDesničar i ubica Rusa

Aleksandr Muzičko iz ukrajinskog ultranacionalističkog “Desnog sektora”, poznat po tome što je se tokom rata u Čečeniji borio protiv Rusa i po tvrdnji da će se protiv njih i Jevreja boriti do smrti, žestoko je isprepadao poslanike parlamenta Rivanjske oblasti na zapadu Ukrajine. Već sledećeg dana pred kamerama je maltretirao činovnika u Državnom tužilaštvu.

On je na sednicu teško naoružan i zatražio da se dodele stanovi porodicama demonstranata poginulih u Kijevu. Sa kalašnjikovim u ruci on je preplašene poslanike sve vreme čikao ako neko od njih sme da mu priđe i uzme oružje.

“Ko hoće da mi oduzme kalašnjikov? Ko će da mi ga uzme? Ko će da mi oduzme noževe? Hajde, ako smete!“, vikao je Muzičko.

Dok je Muzičko zastrašivao poslanike, njegovi drugovi iz „Desnog sektora“ i aktivisti druge ultranacionalističke organizacije „Opšte dobro“ (Spilna sprava) vršili su pritisak na lokalnu Centralnu izbornu komisiju tražeći prevremene izbore u maju i ostavke svih članova komisije.

Kako prenosi ruska TV stanica „Raša tudej“, Muzičko je narednog dana posetio sa ekipama novinara oblasno Državno tužilaštvo i pobesneo kada je čuo da je tužilac u bolnici, optužujući njegovog zamenika da samo greje stolicu i da namerno odugovlači istragu o lokalnom ubistvu.

Muzičko je psovao činovnika koji je pokušao da objasni situaciju, ali mu ukrajinski neonacista to nije dozvolio, hvatajući ga za kravatu i stežući je oko vrata. Preplašenom čoveku je poručio da će obesiti kao psa i dati demonstrantima sa kijevskog Majdana da ga linčuju.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u