ТАЈНА ЈЕ У ВОДИ: Научници открили формулу среће

ТАЈНА ЈЕ У ВОДИ: Научници открили формулу среће

22 августа 2020

Британско истраживање показало је да што је човек ближе води – мору или језеру то је сретнији. Без обзира да ли је пијемо, пливамо у њој или је једноставно гледамо, показало се да вода побољшава наше ментално и физичко благостање.

Волас Николс, аутор књиге „Плаве мисли“, каже да осећамо повезаност с морем и језером јер нас вода смирује.„Када одете на одмор, углавном сте негде близу воде, било то крај језера, базена или плаже, а многи ће издвојити и већу количину новца како не би морали ходати предуго до воде и како би имали предиван поглед из хотела или апартмана. Плаћате за тај осећај. Када питате људе да опишу шта осећају у близини воде, односно мора, тешко им је то објаснити“, казао је Николас за „Unilad“.

Навео је да је истраживање показало да су људи који живе близу неке воде генерално здравији и сретнији.

Пливање снижава ниво стреса, регулише крвни притисак, побољшава спавање и помаже мишићима да се опораве након тренинга, а ако нисте особа која воли да плива, можете уживати у звуковима таласа и шуму мора, што такође позитивно утиче на здравље.

KOMENTARI5 коментара

 1. Риста says:

  Британски научници? Е јесу здраво јако паметни па се баве чак и "научним" подметањем. Каква је то тајна??? Па свако од нас то открио када је први пут пришао кориту без маме. А волели смо воду и са мамом понекад, само се не сећамо. Па са четир пет година сам трчкао дуж потока километрима и гађао жабе камењем. Купао се већ и плиткој води сам. У потоку. Ловио гуштере по камењару да видим како одбацују репове. Са 7 сам ловио зелембаће. Са 14 сам "конструисао" на дрвећу у риту, преко реке, колебу, па се гране изломиле када сам дигао гвоздени астал на расклапање. Све се гране изломиле и да нису биле изнад реке, сав би се поломио. Пао са гранама и асталом у воду. Дивота. Доживљај за вечито сећање. Све у води и око воде. УСКОРО ЋЕ Западни "научници" открити топлу воду - ВАЗДУХ је лековит. Дишите кад год можете и бићете срећни и свршаваћете непрекидно. А ако не дишете, нећете више никад свршити. Јеботе, смучили су ми се сви научници и паметни људи откада су се лекари посрали на човека са грипом и то све стојећи усправно и јавно. А грипе било мање него иједне године раније. Него туристичка сезона пропала па неко платио британским "научницима" да измисле лепоту воде, коју човек никако да открије већ милионима година. Чекао на паметне британске научнике.

  • Zaliv says:

   Nesvesno si otkrio da si psihopata, gadjao zabe, lovio gustere....ako to nisi jeo izrastao si u obicnu protuvu po svemu sudeci

  • Zora says:

   Svaka vam cast na komentaru. Sve ste rekli sto je trebalo!

 2. Zorana says:

  Naravno da priroda smiruje, a voda kao jedan od snovnih elemnata ima velik uticaj na psihu coveka. Otkrise nam toplu vodu. Pa kineski vrtovi su hiljadama godina u nazad obavezno imali jezero kao centralni element vrta, bas zbog pozitivog uticaja. Naravno u pasaluku jos nisu nista shvatili, ovde je smece jos uvek i centralni elelment i opste zastupljeni elemnt svuda oko nas. Pretvorili su nasu Srbiju u deponiju donevsi svoj mentalitet sa Bliskog istoka i iz Indije. Onda su to spojili sa turcizmom i latinicom i tako smo dobili yugoslovenstvo z akojim i dan danas uzdise i jeca 90% srbistana. srbistan je ovo sto sad imamo umesto Srbije. Tuga Bozija koliko smo odrodjeni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u