Тамнији алкохол, већи мамурлук

Тамнији алкохол, већи мамурлук

17 марта 2019

КАДА пијемо алкохолна пића која нису провидна, већ обојена, веће су шансе да сутрадан патимо од мамурлука.

– Осим тога, ризикујемо да у организам унесемо више токсина, јер што је алкохол тамнији, то има више нечистоћа – каже стручњак из ове области Џамеј Хескет. – Тамно бојена алкохолна пића имају више нежељених ефеката него провидна, и то због органских састојака познатих као конгенери, који се стварају у процесу прављења. Све дестиловане течности су провидне или светле боје. Када се чувају у бурадима и ферментишу се, попримају тамнију нијансу. Поред тога, боја се мења и како течност упија супстанце из бурета. Због тога морате да будете пажљиви не само када је реч о количини, већ и о врсти алкохола који пијете.

Предност обојеног у односу на провидна пића, па тако и црвеног у односу на бело вино, је то што садржи много више антиоксиданаса, који се генерално сматрају добрим за организам.

KOMENTARI



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u