ТЕНИСКИ ТРЕНЕР открио једино решење за спас Новака!

TENISKI TRENER otkrio jedino rešenje za spas Novaka!

17 marta 2018

Novače, vrati se ocu Srđanu, to ti je najbolji način da se vratiš u svetski teniski vrh, poručuje Radmilo Armenulić.

Čuveni teniski trener nikako nije saglasan sa Borisom Bekerom, koji je u sredu rekao da srpski teniser treba da se udalji od porodice.

Naprotiv, Armenulić savetuje da se porodične veze Đokovića učvrste, ali da se Novak osim supruzi Jeleni i deci okrene i roditeljima. Novakov otac je nedavno izjavio kako očekuje da se mu sin posle pauze zbog operacije desnog lakta vrati turnirima tek tokom mastersa na šljaci, tačnije u Madridu 6. maja.

Prerano se vratio

Đoković se umesto toga takmičio već u martu i pretrpeo je neočekivan poraz već na startu Indijan Velsa od 109. na ATP listi Taroa Danijela (2:1). Armenulić smatra da je tako jer je Novak požurio.

– Očekivao sam ga na terenu tek na Đurđevdan, u Madridu. Morao je maksimalno da se oporavi i spremi pre povratka. Otac Srđan mu je rekao da ne treba da žuri nazad na teren pre turnira na šljaci. Savetujem Novaku da sluša oca, jer ga je on uveo u svet tenisa i omogućio mu uspon u vrh. Treba da se vrati Srđanu – izjavio je Armenulić za Informer.

Naš sagovornik je poručio Bekeru da bi trebalo da ide da se leči zbog saveta da Đoković treba da zapostavi porodicu zbog tenisa.

– Onda bi i Rodžer Federer trebalo da uradi isto. Ta izjava je, da tako kažem, mnogo glupa. Beker se ženio i razvodio ne znam ni sam koliko puta. On je sam zanemarivao porodicu i gde ga je to odvelo? Ni ne zaslužuje komentar. Jedino savet da ide da poseti nekog lekara – istakao je Armenulić.

Đoković se dvoumio da li da se iz Amerike posle poraza u Indijan Velsu vrati u Evropu, ali je odlučio da ostane u Majamiju. Armenuliću se ta odluka ne dopada.

– Vidim da neki stručnjaci smatraju da su mu mečevi potrebni kako bi se vratio u formu. Ne mislim da je to dobro. Pa i sam Novak je rekao da ne može da se takmiči ako nije 100 odsto spreman. Od Danijela je izgubio onako jer je bio nespreman. Trebalo je da preskoči masters u Majamiju i da se dobro pripremi za šljaku – podvukao je Armenulić.

Bio i prehlađen

Đokovića je prethodnih nedelja u Americi mučila i prehlada. Međutim, mnogi poručuju da je još rano otpisivati ga, posebno što je na svim turnirima među favoritima zbog prethodnih rezultata.

Srpski as je u Majamiju šest puta trijumfovao, baš kao i njegov trener Andre Agasi i njih dvojica su rekorderi. Nole je od 2014. do 2016. tri puta uzastopno osvajao turnir na Floridi, a to je prvi masters koji je osvojio u karijeri, davne 2007. godine.

(Informer)

KOMENTARI9 komentara

 1. zlatko says:

  Novak svakako treba da se osloni na oca koji zna sve o njemu i njegovom tenisu. Na koga će ako ne na roditelje? U trenere čovek ne može imati apsolutno poverenje, jer oni imaju svoje kalkulacije koje se ne moraju uvek poklapati sa Novakovim interesima. Ostatak porodice mnoge stvari ne razume na pravilan način. Supruga, braća itd. kao i prijatelji - Novakovi vršnjaci - imaju daleko manje znanja i iskustva od samog Novaka. Kako bi onda oni mogli da mu pomognu? Ono što mene, medjutim, sve ovo vreme zbunjuje jeste neki utisak da Novak više nije zainteresovan za tenis. Ako je to tačno, onda niko, pa ni roditelji, nema pravo da ga prisiljava da igra i dalje. Ipak se radi isključivo o njemu, njegovom telu, njegovoj karijeri, njegovim osećanjima. On je jedini koji o tome mora da odluči. Ako on, pak, želi da nastavi sa takmičenjima, onda mu se može pomoći na mnogo načina, ali pomoćnici treba da mu budu pre svega vrlo dobronamerni i razumni ljudi, roditelji, stric, možda Obradović, ili neki drugi stari, verni, iskusni, mudri prijatelj. Toliko su ga maltretirali mediji i teniske organizacije u poslednjih nekoliko godina da mu je potrebno novo sagledavanje njegove situacije i njegove uloge na toj svetskoj vrtešci. O samom tenisu on, čini mi se, zna već odavno sve.

 2. goran says:

  Jedino resenje je razvod od zene koja ostvaruje svoje snove kroz muzevljev krah u svakom pogledu. Da je gospodja udata za stranca, bila bi manja od makovog zrna.

  • zlatko says:

   Odakle ti ideja da Jelena ostvaruje svoje snove kroz Novakov krah?

   • goran says:

    Prouci malo materiju, pa se javi. Od kada su dobili decu, sve je podredjeno njoj, Novakova karijera je postala drugorazredna. Kod Srbina Federera nema toga, Mirka ima da slusa i da podize decu. Ima ih "samo" cetvoro, a niko ne sme da zucne kad deda igra. Federer je veci Srbin od Noleta.

    • zlatko says:

     Pa svaki brak je drugačiji. Možda Novak diktira takvu organizaciju. Osim toga, ti porediš neuporedivo, Mirku i Jelenu. Mirka je izuzetno inteligentna žena, i sama je bila sportiskinja, teniserka, te razume apsolutno svaku sitnicu koja se dešava na terenu i u životu njenog muža. Jelena je mlada, lakomislena, površna devojčica. Novaku je verovatno bila potrebna upravo takva. Neka kao Mirka bi za njega možda bila preveliko opterećenje. Ne znam da li je sve podredjeno njoj, ali ona po definiciji ne može da razume mnogo toga, pa verovatno u letu zgrabi i ono što joj ne pripada, ne razmišljajući o posledicama. I to je na Novaku. On je pametan, zreo i uz malu pomoć će biti dovoljno svestan svoje situacije pre svega u karijeri, pa se nadam da će on vrlo brzo naći najbolji put. A iz iskustva znam da je jako loše kad se u brak mešaju ljudi sa strane.

    • Zoran says:

     Zna se ko kosi a ko vodu nosi kod Federera. Jos covek potekao od bogartasa, nije morao prstom da mrdne i da se ovoliko dokazuje i muci.

 3. Simma says:

  Velika greška kod Novaka je usvojeni našin ishrane.Posledica toga je nedovoljna masa mišića. Uporedite samo sa Federerom i uočiće te ozbiljnu razlu telesne građe. Vidi se da Novak nema snage, njegov udarac je slab, po nekada sevne, no je to sve slabo.Doduše, i raniije je on igrao na tehniku i imao udarac serve prosečne snage. Francuz je imao bolju kondiciju, Francuz Per je pokazao više snage. A greška je sada kobna. Mišićnu masu je trebalo Novak da izradi od 20-30 godine, sada je za to kasno.Način ishrane bez proteina ne ide. To je dobro za modne manekene ali za sportiste sigurno nije.Dospeo je u ozbiljnu krizu.

 4. branislav milicevic kragujevac says:

  srbine idi 30 dana u HILANDAR tamo ces naci resenje sulodo ali istinito .. brate VERA spasava sve ........ sve drugo su Ti drugi ugurali ...Veruj da je tako ...... tvoja odluka .

  • goran says:

   A sto ti nisi u Hilandaru nego filozofiras iz Beograda (prerpostavljam?)?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *