ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У РЕДИНГУ: Либијац ножем убио троје, још двоје критично

ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У РЕДИНГУ: Либијац ножем убио троје, још двоје критично

21 јуна 2020

ТРИ лица су убијена, још два су у критичном стању након што је мушкарац ножем напао људе у парку Форбери Гарденс у енглеском граду Реддинг.

Према подацима полицијске управе Долине Темзе, нападач је ухапшен недалеко од „места злочина“.Полиција напад сматра терористичким.

Британски медији преносе да је нападач – Либијац.

У истом парку је 20. јуна одржан мирни протест Black Lives Matter, али његови организатори тврде да напад није повезан са протестом.

Нико од учесника протеста није повређен јер је сам протест завршен пре напада.

Један од сведока инцидента – фитнес тренер Лоренс Ворт – рекао је да је непознати мушкарац напао групу људи која се одмарала у суботу увече:

„У парку је било доста људи. Многи су седели и пили са пријатељима када је једна особа пришла групи од око 10 људи и, вичући нешто неразумљиво, почела да их напада ножем. Троје је врло озбиљно ранила у врат, а затим је напала другу групу људи у близини, ранивши мушкарца у потиљак. Након тога је нападач побегао из парка“.

Британски премијер Борис Џонсон назвао је инцидент монструозним.

У међувремену су се на друштвеним мрежама појавили снимци рањених људи у парку и полицајаца који им помажу.

Рединг се налази 80 километара западно од Лондона. У грофовији Беркшир.

Велика Британија је 2017-те преживела пет терористичких напада. Четири у Лондону и један у Манчестеру.

Те године је укупно 36 људи било жртва тих напада.

KOMENTARI2 коментара

  1. Drug Crni says:

    Pa da, to je amerika, zemlja snova i obećanja, ali hasan seckati, vikao je nerazumljivo Alah akbar, ili Alah is great, ali u trku se stvara doplerov efekat i dok vi tumačite šta čovek viče, treba li mu kakva pomoć? On vas već bode po vratu i vama se stvarno ukazuje i sam Alah. I zašto je taj libijac to učinio? Pa nisu hteli da ga prime u zatvor i hrane ko čoveka, a on nije mogao više da se smuca po ulicama i parkovima i da gleda kako ljudi lepo jedu svoje sendviče, a onda se setio da su mu amerikanci ubili idejnog vođu Gadafija i tako čovek nije mogao da ima neku bolju ideju šta da čini sa svojim nožom. Pretpostavljam samo, ali će ID crime to detaljno da utvrdi.

    • Drug Crni says:

      Izvinjavam se ali sve to isto važi i za Englesku koja je u stvari i proizvela ameriku. Amerika se otcepila od Engleske kada su englezi podigli cenu čaja, što je dozlogrdilo englezima u americi i tako se osamostalili i postali Amerika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u