ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ Тачија на рачун Србије и Русије

TEŠKE OPTUŽBE Tačija na račun Srbije i Rusije

16 marta 2017

Hashim Tachi 465

Takozvani kosovski predsednik Hašim Tači tvrdi da postoji veza između Moskve i organizacije „Oko naroda“ čiji je navodni pripadnik Murat Jašari pucao i ranio Azema Vlasija u Prištini.

Tači je, prištinskoj televiziji 21, rekao i da se na „listi za odstrel“ grupa u kojoj je Murat Jašari nalaze imena 26 osoba, ali nije naveo njihova imena, prenosi RTS.

On je, međutim, rekao da je ta grupa „u vezi sa nekoliko agenata koji su u direktnoj sprezi sa Moskvom“.

– Kada pogledate čija se imena nalaze na listi za odstrel, veza je jasna od Srbije prema Moskvi – tvrdi Tači.

Tačijeva izjava usledila je posle serije spekulacija o motivima Murata Jašarija i dvojice njegovih pomagača da ubiju Azema Vlasija. Jašari je, tokom ispitivanja, rekao da mu nije bio cilj da ubije već da povredi Vlasija.

Napad u Prištini dogodio se usred kontroverzi vezanih za Tačijevu inicijativu da se formira vojska Kosova, što je naišlo na osude u Briselu i Vašingtonu i jasnog upozorenja američkog ambasadora u Prištini Grega Delavija da taj proces treba što pre obustaviti.

KOMENTARI2 komentara

  1. dusko says:

    Nas moze da pljuje koliko god hoce jer pored ove vlasti moze da nas pljuje ko god hoce, a za Rusiju ce platiti siptari stravicnu cenu !!! Nisu ni svesni sta ce ih snaci i to za 2 dana !!!

  2. kuka says:

    Šta je bilo, Zmijo? Frustriran? Ma nemoj! Nije pomoglo ono njušenje sa Mogerinijevom? (Fuj!) Ih, majku mu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *