ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА АМЕРИЧКЕ ПЛАЋЕНИКЕ ШИРОМ СВЕТА, А И У СРБИЈИ: Укидају се…

ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА АМЕРИЧКЕ ПЛАЋЕНИКЕ ШИРОМ СВЕТА, А И У СРБИЈИ: Укидају се…

19 марта 2019

Администрација председника САД Доналда Трампа поднела је нацрт буџета за 2020. годину који предвиђа смањење средстава за иностране програме за 22 процента, укључујући и укидање три сервиса Радија Слободна Европа (РСЕ), јавио је РСЕ.

Како се наводи, сажетак предлога буџета објављен је у понедељак на сајту Агенције за глобалне медије САД која је задужена за надзор рада Радија Слободна Европа, Гласа Америке, Радија Слободна Азија и других емитера.Према том предлогу, буџет РСЕ требало би да буде смањен са 124 милиона долара колико је износио у 2019. години на

87 милиона у 2020. смањење предвиђа свеобухватне мере штедње, укључујући укидање Грузијског, Татар-Башкирског и Северно-кавкаског сервиса током фискалне 2020. године.

Предлогом буџета предвиђена је и редукција у оквиру Балканског сервиса „обустављањем операција у Црној Гори и Македонији“.

Вршилац дужности председнице РСЕ Дејзи Синделар рекла је да је током протекле године програме тог медија пратило 34 милиона широм света путем интернета, телевизије и радија – што је 30 процената више у односу на претходну годину.

„Ово је доказ растуће потребе публике за објективним новинарством у Русији, Ирану, Пакистану и другим земљама за које РСЕ емитује програм“, рекла је Дејзи Синделар.

Предлогом буџета за 2020. годину предвиђено је мање средстава и за Глас Америке, Радио Слободна Азија и друге емитере Агенције за глобалне медије САД.

(Тањуг)

KOMENTARI7 коментара

 1. Soja says:

  Pa gde ce sad da gostuju i balave domaci izdajnici i strani placenici?

  • E.Lirsch says:

   Platice nas podrepas smrdljivi iz budzeta. Narod ce placati sopstvene izgdajnike i one koji rade protiv narodnog interesa.

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Pa ko to uopšte sluša/gleda???

  • Velika Metla says:

   Жив,нико иоле нормалан,па видео Крамп да то само односи паре,а резултати дупло-голо!

 3. Velika Metla says:

  Ауууууу.....,мораће Милићка да мноооого више ши-пу него до сада,јер зарада ће бити неупоредиво мања! Но нека јој се придруже Лихт,БиСЕРко,Гаднић па ће јој бити лакше! Истина,ове накнадно набројане мораће прво протезе од зуба да изваде,за сваки случај!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u