ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА ЕРДОГАНА И ТУРСКУ: Америка се одлучила на изненађујући потез

TEŽAK UDARAC ZA ERDOGANA I TURSKU: Amerika se odlučila na iznenađujući potez

12 marta 2020

Sjedinjene Države neće poslati trupe da ublaže napetosti u sirijskoj provinciji Idlib uprkos žalbama na to, rekao je u sredu američki savetnik za nacionalnu bezbednost Robert Obrajan.

„To je veoma teška situacija. Neki ljudi su predložili da se umešamo, ali nećemo poslati 101. (vazduhoplovna divizija) usred ruskih, sirijskih, iranskih, al-kaidinih, turskih i sirijskih odbrambenih snaga“, rekao je Obrajan.„To nije nešto čime ćemo u ovom trenutku uraditi američkim trupama.“

Umesto toga, Obrajan je obećao da će Sjedinjene Države nastaviti da podržavaju Tursku na humanitarnom frontu „sa izbegličkom krizom sa kojom se suočavaju“. Obrajan je napomenuo da su Sjedinjene Države vojno prisutne u istočnim i južnim regionima Sirije u znak podrške Kurdima i susednim Izraelom i Jordanom.

„Osećamo se kao da mnogo radimo u Siriji,“ rekao je Obrajan. Obrajan je sugerisao da je nedavna eskalacija borbi u Idlibu naučila turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da oslanjanje na Rusiju kao partnera i saveznika možda nije uvek najbolja ideja posebno u mestu poput Sirije.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miraš says:

    Američki plašljivci i kukavice. Ali oni ili Izrael, ili zajedno, usudili su se da noćas na savim suprotnom kraju Sirije da bombarduju pro-iranske položaje kod sirijskog pograničnog grada Abu Kemal. Poginulo je 18 pripadnika pro-iranske milicije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *