The Financial Times: Путин шаље 2000 руских војника у Сирију

The Financial Times: Putin šalje 2000 ruskih vojnika u Siriju

22 septembra 2015

putin-kremlinru 454SAD – Uticajni američki list Fajnenšl Tajms je objavio da će Kremlj poslati kontigent od 2000 ruskih vojnika u Siriju, pozivajući se na svoje izvore u Moskvi.

Ovaj kontigent će uključivati i vojnu tehniku, ali i raketne sisteme, što bi moglo veoma uznemiriti SAD, piše američki list i navodi da će vojnici biti razmešteni u novoj ruskoj avio-bazi kod grada Latakija

Moskva se protivi bilo kakvim sumnjama u iskrenost ruskih namera u borbi protiv Islamske države, piše u tekstu Fajnenšl Tajmsa.

Podsećamo, Džon Keri, državni sekretar SAD-a, naveo je da prisustvo ruskih aviona i raketa na teritoriji Sirije predstavlja ozbiljan problem, ali to u Kremlju, piše FT, ocenjuju kao „licemerje“.

(pravda.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. darko says:

    DOK IM SE NE SLOME ZUBI INKVIZICIJA CE KLATI SAMO NAPRED RUSKI SPECIJALCI U Z POMO C BOGA TREBA TE RUSKE NATOVSKE KRVNIKE UBITI

  2. Apis says:

    Americki altruizam! Njih je uznemiravao Husein u Bagdadu, glavu su mu otrgali. Brinuli se za Gadafija u Tripoliju nabise ga na kolac pred celim svetom. Strepeli su od Milosevića da ne ugrozi americki Beograd sve dok ga nisu ubili. Brinu se za kad kinezi setaju u Pekingu, kad Rusi izaberu predsednika koji nije po volji SAD ukratko, brinu se za svaku tacku na planeti zemlji a i sire. Mene brine sebicnost sveta koji brine svako za sebe. SAMO RUSIJA BRINE ZA AMERIKU. HVALA TI BOZE STO STVORI RUSIJU!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *