„The National Interest“: Када Руси буду кренули пуном снагом “Исламска држава” ће нестати

„The National Interest“: Када Руси буду кренули пуном снагом “Исламска држава” ће нестати

25 септембра 2015

ruska vojskaУтицајни амерички лист „Тхе Натионал Интерест“ је објавио текст у којем анализира руско наоружање и пружа закључак да ће џихадисти бити уништени уколико Русија буде учествовала у операцији против Исламске државе.

Амерички лист даје преглед моћног руског наоружања које би могло бити највероватније употребљено против џихадиста.

На првом месту је Сухој-25, пише Тхе Натионал Интерест и додаје да поред ракета и авио-бомби, авиони Су-25 поседују и митраљезе који би на терену могли бити изузетно опасни за џихадисте.

Даље, ту су врхунски обучени пилоти на хеликоптерима Ми-24. Хеликоптери Ми-24 се називају „летећим тенковима“, наводи лист.

Борбена возила БТР-82А су изузетни на терену, јер представљају спој мобилности и снажне ватрене моћи.

Уколико Русија нападне и користи ова борбена возила, Исламска држава ће имати веома озбиљне проблеме, пише амерички лист.

На четвртом месту, Тхе Натионал Интерест наводи дронове којима би Русија спроводила различите операције, како на нивоу обавештајног рада, тако и директних напада.

И на петом месту, амерички лист набраја Спецназ, врхунске специјалне јединице руске армије, за који каже да ће бити уведени на фронт нешто касније, интензивирањем борби и све већим укључивањем Русије у ратне операције.

Амерички лист оцењује да би Русија користећи свој војни арсенал у потпуности могла уништити Исламску државу.

(webtribune.rs)

KOMENTARI4 коментара

  1. darko says:

    MISLIM DA SE SIRIJSKA ARMIJA I RUSI TREBAJU CUVATI NOCI ONI CE DELOVATI NOCIMA VISE IZLAZITI IZ ZEMLJE I NAPADATI TIME SE PSIHOLOSKI OSTVARUJE PREDNOST MOJ STAV

  2. miroslav says:

    Ja onako laicki mislim da do nekih vecih borbi nece doci.Tzv.Isil ce se povuci iz Sirije.Mozda ostanu neki uporniji da poginu.Verovatno je sve dogovoreno negde gde su centri moci.Nego sta cemo mi?Iz nista u nigde i obratno!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u