„The National Interest“: Када Руси буду кренули пуном снагом “Исламска држава” ће нестати

„The National Interest“: Kada Rusi budu krenuli punom snagom “Islamska država” će nestati

25 septembra 2015

ruska vojskaUticajni američki list „The National Interest“ je objavio tekst u kojem analizira rusko naoružanje i pruža zaključak da će džihadisti biti uništeni ukoliko Rusija bude učestvovala u operaciji protiv Islamske države.

Američki list daje pregled moćnog ruskog naoružanja koje bi moglo biti najverovatnije upotrebljeno protiv džihadista.

Na prvom mestu je Suhoj-25, piše The National Interest i dodaje da pored raketa i avio-bombi, avioni Su-25 poseduju i mitraljeze koji bi na terenu mogli biti izuzetno opasni za džihadiste.

Dalje, tu su vrhunski obučeni piloti na helikopterima Mi-24. Helikopteri Mi-24 se nazivaju „letećim tenkovima“, navodi list.

Borbena vozila BTR-82A su izuzetni na terenu, jer predstavljaju spoj mobilnosti i snažne vatrene moći.

Ukoliko Rusija napadne i koristi ova borbena vozila, Islamska država će imati veoma ozbiljne probleme, piše američki list.

Na četvrtom mestu, The National Interest navodi dronove kojima bi Rusija sprovodila različite operacije, kako na nivou obaveštajnog rada, tako i direktnih napada.

I na petom mestu, američki list nabraja Specnaz, vrhunske specijalne jedinice ruske armije, za koji kaže da će biti uvedeni na front nešto kasnije, intenziviranjem borbi i sve većim uključivanjem Rusije u ratne operacije.

Američki list ocenjuje da bi Rusija koristeći svoj vojni arsenal u potpunosti mogla uništiti Islamsku državu.

(webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Radikal says:

  I USA takodje...

 2. strateg says:

  amin

 3. darko says:

  MISLIM DA SE SIRIJSKA ARMIJA I RUSI TREBAJU CUVATI NOCI ONI CE DELOVATI NOCIMA VISE IZLAZITI IZ ZEMLJE I NAPADATI TIME SE PSIHOLOSKI OSTVARUJE PREDNOST MOJ STAV

 4. miroslav says:

  Ja onako laicki mislim da do nekih vecih borbi nece doci.Tzv.Isil ce se povuci iz Sirije.Mozda ostanu neki uporniji da poginu.Verovatno je sve dogovoreno negde gde su centri moci.Nego sta cemo mi?Iz nista u nigde i obratno!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *