ТРАМП ИЗНЕНАДИО СВЕ: Његова најава уплашила Турке!

TRAMP IZNENADIO SVE: Njegova najava uplašila Turke!

10 oktobra 2019

Vašington pažljivo prati vojnu operaciju Ankare u Siriji i spreman je „snažno da udari“ na Tursku ako ona ne bude „igrala po pravilima“, izjavio je američki predsednik Donald Tramp.

„Govorim da ću snažno udariti po Turskoj finansijski i sankcijama ako oni ne budu igrali po pravilima“, napisao je Tramp na Tviteru.

Tramp je istakao da „razgovara s obe sukobljene strane“.Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je 9. oktobra objavio da je na severu Sirije počela vojna operacija „Izvor mira“, usmerena protiv Radničke partije Kurdistana i terorističke organizacije DAEŠ.

Turski lider je rekao da operacija ima tri cilja: da obezbedi južnu granicu od terorista, da zaštiti teritorijalnu celovitost Sirije i da omogući povratak sirijskih izbeglica „koje Turska ne može večno da drži“.

Potez Ankare kritikovalo je nekoliko susednih zemalja, kao i zemlje Evropske unije. Tramp je izjavio da SAD ne odobravaju vojnu operaciju Turske u Siriji i da to smatraju lošom idejom.

Prema poslednjim podacima Ministarstva odbrane Turske, u napadima turske vojske do sada je uništen 181 objekat kurdskih formacija. Damask je saopštio da je poginulo osam civila, a da je 20 ljudi ranjeno.

KOMENTARI3 komentara

 1. teoretičar says:

  Haha...I damask počinje sa amerikano propagandom. To je do danas bio "nezavisni izvor" iz Londona, a danas je ušao u Damask. Kao, počinjemo prvo sa brojanjem civila a onda ćemo ih optuživati za ratnu nehumanost! Turci, udrite Kurdsku bandu prevrtljivu. I za dobro Turske i za dobro Sirije. Rusi, okrenite leđa da Turčin oslobodi deo Sirije koji vi niste smeli ni popreko da pogledate. Kurdi su skoro otcepili deo Sirije. Kurdi su truski i sirijski labanci. To za tursku, baš me briga, ali za Siriju nije dobro. Erdogane, napred...je.iga, znamo mi da ti nećeš hteti posle da izađeš, ali onda ćemo se udružiti i terati te napolje zajedno sa Amerima i Rusima i Srbima. Samo ti prvo pomlati Kurde, alaha ti!

 2. Miraš says:

  Aha. Kolika je neprincipijelnost navodno pravičnog Trampa? Na kakva i kolika on pravila misli kad kaže "ako Turska ne bude igrala po pravilima". Izrael može da vrši udare gadjajući mete u inostranstvu dakle van teritorije Izraela. Izraelu Tramp neće uručiti pretnje ekonomkim sankcijama za izvršene agresije na teritoriji drugih zemalja. Ista mogućnost nije predvidjena ni dozvoljena za Tursku.

  • Roy says:

   Izrael vlada Amerikom jer su Jevreji na svim vodecim pozicijama u Americi i ssv kapital je njihov, a Turska ne vlada i ne moze nikako uticati na Ameriku vec mora biti poslusna ili ce biti sankcija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *