ТРАМП почео да чисти администрацију од припадника „дубоке илегале“

TRAMP počeo da čisti administraciju od pripadnika „duboke ilegale“

22 februara 2020

DONALD Tramp ponovo se obrušio na demokrate koje su počele da tvrde da se Rusija meša i u ove američke predsedničke izbore da bi njemu pomogla da u novembru osvoji drugi mandat šefa države.

Tramp je – na preduzbornom skupu svojih pristalica u Las Vegasu – sve koji tvrde da njega Vladimir Putin podržava nazvao „udarenim u glavu i bolesnim predstavnicima Demokratske partije“.Dodao je da su se Amerikanci već umorili od ničim potkrepljenih tvrdnji demokrata-neradnika da se Rusija meša u izbore, a to nisu uspeli da dokažu tokom minule tri godine.

Tramp je istovremeno objavio da ne odustaje od namere da sa Rusijom uspostavi dobre odnose.

Demokratkinje Džil Stajn i Tulsi Habard – koje je Hilari Klinton optužila da su „ruski agenti“ – uzeo je u odbranu, rekavši da ih lično ne poznaje, ali da uopšte ne veruje da su njih dve „informatori Rusije“.

Američki mediji, inače, tvrdnje da je Tramp počeo da iz administracije čisti svoje ideološke protivnike. I da je zbog toga na čelo kadrovske uprave Bele kuće doveo Džona Makintija i da mu je dao zadatak da ih istera iz „duboke ilegale“.

Makinti se smatra „Trampovim čovekom“, a tvrdi se da je od svih koji zahvaljujući političkim imenovanjima rukovode `vladinim strukturama` već zatražio otkriju sve koji rade protiv njega.

Makinti je već stavio do znanja da Trampovi oponenti, u najmanju ruku, neće napredovati u službi.

„Duboka ilegala“ se sumnjiči za sabotiranje Trampovih naloga i instrukcija, `curenja` informacija, širenje glasina i `proizvodnju skandala`.

Analitičar CIA Rajmond Makgovern još 2018-te je objavio da nije Rusija uticala na rezultat predsedničkih izbora 2016-te već da su ih falsifikovale vrhuške američkih tajnih službi i oni koji pripadaju `dubokoj ilegali`.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *