ТРАМП ПОЛУДО ЗБОГ РУСКОГ НАОРУЖАЊА: „Ако не потпишемо споразум, направићу најјаче нуклеарно оружје на свету“

TRAMP POLUDO ZBOG RUSKOG NAORUŽANJA: „Ako ne potpišemo sporazum, napraviću najjače nuklearno oružje na svetu“

11 februara 2020

U slučaju da se sa Rusijom ne potpiše nikakav sporazum o kontroli naoružanja, SAD će stvoriti „najmoćnije“ nuklearno oružje u svetu, izjavio je američki predsednik Donald Tramp.

„Trenutno, Rusija i Kina žele istovremeno da sa nama pregovaraju kako bismo zaustavili bezumno trošenje milijardi i milijardi dolara na nuklearno oružje. Međutim, dok ne budemo imali takav sporazum jedino što mogu da učinim jeste da stvorim najmoćnije nuklearne snage na svetu“, istakao je.Nešto ranije je Tramp izjavio da Vašington poseduje „superbrze rakete“ za suprotstavljanje Rusiji.

Prema njegovim rečima, Americi su neophodne „superbrze rakete“, jer Moskva već poseduje takvo naoružanje. Istakao je i da je ruska strana mogla da dobije informacije o odgovarajućim tehnologijama od prethodnog američkog rukovodstva.

Podsetimo, Sporazum o neširenju nuklearnog naoružanja (START-3) ističe već 5. februara 2021. godine. Iako još uvek nema konkretnog dogovora o tome kad bi pregovori mogli da počnu, savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Robert O’Brajan najavio je da bi Vašington mogao da to učini „uskoro“.

KOMENTARI5 komentara

 1. Maksa says:

  Ne treba mu, vec ga ima u svom dvoristu, Jeloustone vulkan. Jedna malo jaca raketa, i ode sve u materinu.

 2. Cetnik says:

  Podrzavam Trampa ako ce da bude bomba za njihovo samounistenje.

 3. Boze Pravde says:

  Cirkuzant.

 4. milorad2 says:

  hhah lik je car, opasan političar mada on dobro zna da bez fon brauna ili ako ne ukradu tehnologiju od rusa još 20-30 god. USA neće imati hipersoničnu tehnologiju.Leteći tanjir koji se srušio kod njih u dvorištu se RASPAO a rusi su imalu sreće pa im je ostao dobar deo trupa u komadu.80% NOVIH tehmnlogija i dobar deo novih legura i materjala koje su se pojavile JAVNO u zadnjih 70 god. u upotrebljivom obliku koji može da se proizvede i da RADI su reverzni inženjeiring tudjinkih tehnologija i to različitog tehnološkog porekla.Rusima je trebalo više od 30 god da shvate od čega treba trup hipersonične rakete da se napravi. Uopšte nije u pitanju OBLIK i dizajn koji omogućuje hipersonične brzine u pitanju je specijalna legura koja daje efekat kavitacije prilikom velikih ubrzanja i otvara hipersonični tunel a recept legure je veliiiki problem, čak i kada bi rusi amerikancima dali raketu da je proučavaju ovi bi jako teško uspeli da postignu recept i proizvodni proces tog materjala, tako da su rusi tu sasvim mirni jer imaju OGROMAN tehnološki proboj u toj oblasti koji za sada NIKO ne može da kopira.Treba očekivati NOVU generaciju ruskih raketnih nosača za lansiranje koja će biti na osnovu te tehnologije PRVI pravi svemirski brodovi na raketni pogon jer ta tehnologija omogućava ogromno povečanje efikasnosti i nosivostih raketa koje se lansiraju u orbitu i taj projekat je u završnoj fazi.Najkasnije za DVE god. će te čitati o novim ruskim kosmičkim raketama koje će otvoriti mogućnost kolonizacije meseca i na osnovu tih saznanja se već i najavljuje buduća komercijalna baza na mesecu:)Amerikanci su toliko DALEKO od tih mogućnosti da je to smešno i zato odande dolazi stalno kukanje o gubljenju "tehnološke trke" ,znaju oni dobro koliko su iznenada zaostali.

 5. padre says:

  To bi bila prva stvar, koji bi on "stvorio"!Ali lako je njemu, on malo tvitne i gotova stvar!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *