ТРАМП ПРЕТИ, Немци не верују!

ТРАМП ПРЕТИ, Немци не верују!

22 августа 2019

Градоначелник баварског градића Графенвера Едгар Kноблох каже да не верује да ће председник САД Доналд Трамп остварити претње и повући војнике САД из Немачке.

У Графенверу се налази једна од највећих база америчке војске у Европи.



„Овде нико не верује у то. Свако мало се појаве овакве гласине“, рекао је Kноблох.

Он је нагласио да је у последње време чак и повећан број војника те да су саграђени додатни инфраструктурни пројекти, попут школа и радионица за одржавање војне опреме, преноси Хина.

У градићу који се некада налазио у близини границе с бившом Источном Немачком и његовој околини стационирано је више од 10.000 америчких војника.

Америчка војна база је и највећи послодавац у региону, а запошљава више од 3.000 немачких цивила.

Kноблох је истовремено изразио забринутост због узастопних претњи америчког председника да ће, због тога што Немачка по његовом мишљењу премало уплаћује у заједнички НАТО буџет, повући трупе из Немачке и преместити их у Пољску.

Уочи пута Доналда Трампа у Европу и посете Пољској, Вашингтон је поново потврдио размишљања о евентуалном премештању дела војника из Немачке источније у Пољску.



Уочи Трампове посете Пољској, премијер те земље Матеус Моравјецки се заложио за отварање америчке војне базе у Пољској, али се успротивио затварању база у Немачкој.

„Нико озбиљно не размишља о значајном смањењу трупа у Немачкој. Нама је потребан Рамштајн, али и база у Пољској“, рекао је он критикујући Берлин да не издваја договорених два одсто БДП-а за одбрану.

KOMENTARI



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u