ТРАМП ПРЕТИ, Немци не верују!

TRAMP PRETI, Nemci ne veruju!

22 avgusta 2019

Gradonačelnik bavarskog gradića Grafenvera Edgar Knobloh kaže da ne veruje da će predsednik SAD Donald Tramp ostvariti pretnje i povući vojnike SAD iz Nemačke.

U Grafenveru se nalazi jedna od najvećih baza američke vojske u Evropi.„Ovde niko ne veruje u to. Svako malo se pojave ovakve glasine“, rekao je Knobloh.

On je naglasio da je u poslednje vreme čak i povećan broj vojnika te da su sagrađeni dodatni infrastrukturni projekti, poput škola i radionica za održavanje vojne opreme, prenosi Hina.

U gradiću koji se nekada nalazio u blizini granice s bivšom Istočnom Nemačkom i njegovoj okolini stacionirano je više od 10.000 američkih vojnika.

Američka vojna baza je i najveći poslodavac u regionu, a zapošljava više od 3.000 nemačkih civila.

Knobloh je istovremeno izrazio zabrinutost zbog uzastopnih pretnji američkog predsednika da će, zbog toga što Nemačka po njegovom mišljenju premalo uplaćuje u zajednički NATO budžet, povući trupe iz Nemačke i premestiti ih u Poljsku.

Uoči puta Donalda Trampa u Evropu i posete Poljskoj, Vašington je ponovo potvrdio razmišljanja o eventualnom premeštanju dela vojnika iz Nemačke istočnije u Poljsku.Uoči Trampove posete Poljskoj, premijer te zemlje Mateus Moravjecki se založio za otvaranje američke vojne baze u Poljskoj, ali se usprotivio zatvaranju baza u Nemačkoj.

„Niko ozbiljno ne razmišlja o značajnom smanjenju trupa u Nemačkoj. Nama je potreban Ramštajn, ali i baza u Poljskoj“, rekao je on kritikujući Berlin da ne izdvaja dogovorenih dva odsto BDP-a za odbranu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *