ТРАМП САОПШТИО ОНО ШТО ЦЕО СВЕТ ЧЕКА И ЖЕЛИ: „Америка више неће смењивати режиме по свету који нису по вољи Вашингтона!“

TRAMP SAOPŠTIO ONO ŠTO CEO SVET ČEKA I ŽELI: „Amerika više neće smenjivati režime po svetu koji nisu po volji Vašingtona!“

23 novembra 2016

donald-trump_-5676

Odlazeći predsednik SAD Barak Obama i Donald Tramp su razgovarali telefonski.

Portparol Bele kuće Džoš Ernest potvrdio je da je do razgovora došlo, ali nije otkrio – ni koliko je sam razgovor potrajao, ni o čemu se razgovaralo.

Sam Tramp je rekao da ranije nije lično poznavao Obamu i da je bio uveren da mu se prilikom prvog susreta i razgovora najverovatnije neće svideti. Potom je priznao da se prevario, odnosno – da mu se Obama dopao. Čak veoma.

U vreme izborne kampanje, milijarder je više puta rekao da Obamu smatra najgorim predsednikom SAD  u celoj njihovoj istoriji.

U međuvremenu je Megi Haberman, novinarka New York Times, objavila da je Tramp izjavio da Vašington više ne sme da se bavi „pravljenjem nacija” po drugim zemljama u svetu

Amerikanci pod ovom formulacijom često imaju u vidu svoje vojne upade u druge zemlje i postavljanje vlada koje su po volji Sjedinjenim Državama.

Novoizabrani predsednik SAD primerom takvog pogrešnog „pravljenja nacija” smatra američku invaziju (agresiju) na Irak 2003-će godine.

Tramp je i za vreme predsedničke izborne kampanje izjavljivao da nema nameru da organizuje smene politčkih režima po drugim zemljama.

Neki spoljnopolitički eksperti smatraju da će novi američki lider – da bi ovo ostvario – morati da savlada otpor celog establišmenta SAD i da mu pobeda u tom okršaju nije osigurana.

KOMENTARI3 komentara

  1. gregori pek says:

    Nije li Tramp jos u predizbornoj kampanji pokazao zelju da smeni iranski rezim? U prevodu: Tramp ce se mesati samo u ono sto se kosi sa interesima Izraela. Amerika moze da propadne vec sutra. Tramp je iz nje vec isisao sta mu treba.

  2. maksa says:

    smara taj tramp. politika se nece bitno promeniti prema rusiji, kini, japanu, evropi, africi, balkanu itd!

  3. punca says:

    TRAMP = TRANSPARENTNOST , Tramp koji je baš 45. predsednik Amerike nosi veliku simboliku zbog mističnosti tog broja 45. i to je TRANSPARENTNOST!!!...POLITIKA JE BIZNIS i TRAMP JE BIZNISMEN!!! DONALD TRAMP JE NOVI PREDSEDNIK AMERIKE! a 45. predsednik SAD je Donald TRAMP , koji ĆE PROMENITI SVET i CEO SVET SE MENJA i POČINJE NOVA ERA u 21. veku !!!...Tramp koji je baš 45. predsednik Amerike nosi veliku simboliku zbog mističnosti tog broja !!!...PARANOJA je sastavni deo puta do uspeha. TRAMP , ta' BIZNISMEN/NE veruj nikome, NEMA milosti SAMO čist račun.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *