ТРАМП УПОЗОРИО ЕВРОПСКЕ ЗЕМЉЕ: Примите своје борце Исламске државе или ћемо бити приморани да их вратимо одакле су и дошли!

TRAMP UPOZORIO EVROPSKE ZEMLJE: Primite svoje borce Islamske države ili ćemo biti primorani da ih vratimo odakle su i došli!

22 avgusta 2019

Američki predsednik Donald Tramp upozorio je Francusku, Nemačku i druge evropske zemlje da će, ukoliko ne preuzmu svoje državljane koje su kao borce Islamske države Amerikanci i njihovi saveznici zarobili, SAD biti primorane da ih vrate u zemlje iz kojih su došli.

Tramp je rekao da SAD i njihovi saveznici drže u zarobljeništvu „na hiljade“ boraca Islamske države nakon što su primorale tu terorističku grupu da preda svoje poslednje uporište u Siriji, ali i da ih neće držati u američkoj bazi Gvantanamo na Kubi „narednih 50 godina i to plaćati“.

Zato, kako je istakao Tramp, evropske zemlje treba da preuzmu svoje državljane koji su zarobljeni kao bivši borci IS, navodi AP.Asošijejted pres podseća da je Tramp odmah po stupanju na dužnost predsednika SAD potpisao izvršnu naredbu da baza Gvantanamo ostane otvorena i tako poništio osmogodišnje napore bivšeg predsednika Baraka Obame da zatvori bazu na Kubi.

Nikakvi novi zarobljenici nisu, međutim, odvođeni u tu bazu, gde je od ranije zatočeno 40 muškaraca, dodaje AP.

AP, takođe, podseća da su Tramp i Džejms Džefri, predstavnik Stejt departmenta u međunarodnoj koaliciji koja se bori protiv IS, ranije ukazali na potrebu da Evropa preuzme oko 2.500 zarobljenih boraca te terorističke organizacije.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Pa, dosli su iz Izraela, gde su i obucavani. Vratite ih u Izrael.

  2. persida says:

    Ranjeni muslimanski teroristi imaju besplatno lecenje u izraelskim bolnicama, to nije negirao cak ni Izrael. Dakle, ne lupetajte, Gospodine Trampe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *