ТРАМП УВОДИ ВАНРЕДНО СТАЊЕ У САД! Употребиће војна средства… (ВИДЕО)

ТРАМП УВОДИ ВАНРЕДНО СТАЊЕ У САД! Употребиће војна средства… (ВИДЕО)

11 јануара 2019

Амерички председник Доналд Трамп наговестио је да би ускоро могао да прогласи ванредно стање и употреби средства из војног буџета за изградњу зида дуж америчко-мексичко границе пошто није успео да убеди Конгрес да му обезбеди директно финансирање тог пројекта.

Како преноси Глас Америке, Трамп је слетео у Мекален, у савезној држави Тексас, да би се из прве руке уверио како теку напори да се на граници сузбије илегална имиграција. Трамп је рекао да ће „вероватно“ прогласити ванредно стање уколико не буде могао да постигне договор са опозиционим демократама о средствима за финансирање зида.– Имам апсолутно право да прогласим ванредно стање – рекао је Трамп новинарима.

– Нисам то још урадио, можда ћу. Уколико не буде договора, вероватно ћу то урадити. Скоро да могу да кажем дефинитивно – рекао је амерички председник.

С обзиром да нема наговештаја о окончању делимичног затварања владе, због којег 800.000 федералних службеника 20. дан или не ради или ради, а не прима плату, Трамп је рекао да неће присуствовати предстојећем Светском економском форуму у Давосу.

Председник америчке Централне банке Џером Пауел је поручио да уколико влада остане затворена на дужи период, да ће то негативно утицати на највећу светску економију.

(Информер)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Budi Bog s nama says:

    Kongres mu je rekao: "Ma daj her Tramp, nećeš valjda da budeš neimar zidova, ograda i sl. this is not an American wey." Kada imamo tako puno oružja koje moramo da iskoristimo. Dakle imaš meso i imaš topove. I onda? Šta čekaš bre? Pali, cepaj sred mesa beloga i mesa crnoga. Budi mesar Tramp, pokaži svetu kako treba sa tim emigrantima što ruše vrednost valute. Zar malo ima crnja i svih ostalih šarenih u ameriki, pa nam još i sopstveni domoroci trebaju na sever naše zemlje, e bre, pa nisu to albanci nego meksikanci, cepaj brate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u