ТРАМП: „Захтевам од Саудијске Арабије бесплатну нафту!“

ТРАМП: „Захтевам од Саудијске Арабије бесплатну нафту!“

21 маја 2017

Амерички председник Доналд Трамп овог викенда започиње своју прву инострану турнеју, а прва станица биће велики амерички савезник Саудијска Арабија.

А шта Трамп заиста мисли о Саудијској Арабији?

Тренутно, да је она велики амерички савезник. Чак је била искључена из његове контроверзне и кратке одлуке о забрани уласка грађана у САД.

Али, пре три године, Трамп је имао далеко другачије становиште о Саудијској Арабији. Како Интернет не заборавља, тако смо и дошли до Трамповог мишљења о Саудијској Арабији с краја 2014. године када је на његовом омиљеном каналу за комуникацију, Твитеру, написао: „Реците Саудијској Арабији и осталима шта желимо (захтевамо)! Бесплатну нафту у наредних 10 година или нећемо штитити њихове приватне Боинге 747. Плаћајте“.

САД, наравно, нису добиле никакву бесплатну нафту од Саудијске Арабије, а да ли ће се овај у најмању руку чудни захтев тада „само“ ексентричног милијардера појавити на столу измедју сада америчког председника и саудијских саговорника не зна се.

(Лука Матић / Економске вести)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. triglav says:

    vi nama originalno ulje, koje curi iz pustinjskog peska, a mi vama originalan, obojen papir. to se zove "fer plej" između jednakih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u