ТУНИС СТАО УЗ СРБИЈУ: Приштина је само град у Србији!

ТУНИС СТАО УЗ СРБИЈУ: Приштина је само град у Србији!

11 марта 2019

Министар спољних послова Србије Ивица Дациц изјавио је да Тунис одлуке Приштине разуме искључиво као сецесионизам, сепаратизам и једностране акте који нарушавају медународни правни поредак.

– Захвални смо веома Тунису на принципијелној позицији што се тиче територијалног интегритета Србије.Тунис није признао сецесију и једнострану проглашену независност Kосова. Они разумеју да је ту реч искључиво о сецесионизму, сепаратизму и једностраним актима који нарушавају међународни правни поредак – рекао је Дачић током посете тој пријатељској афричкој земљи.Он је подсетио да две земље везује дугогодишње традиционално пријатељство које досеже до Првог светског рата када је, како је додао, после преласка преко Албаније 52.000 српских војиника пребацено у Тунис.

– Овде је после Првог светског рата остало 3.700 српских гробова – рекао је Дачић и подсетио да је сарадња две земље била на врхунцу у време председника Хабиба Бургибе и Јосипа Броза Тита, од када је и на снази споразум о укидању виза.

– Тунис исто тако може да рачуна на пуну подршку Србије на свим пољима, јер смо искрени пријатељи – рекао је Даћић.

Шеф српске дипломатије изразио је задовољство разговорима с председником Туниса и шефом дипломатије о јацању сарадње и пријатељства.

– Хоћемо да тражимо заједничке интересе, да се политички подржавамо у међунарондим организацијама, да разивијамо туризам, младима да омогућимо да се школују кроз разне стипендије, да се повезујемо у области војне и полицијске сарадње, у борби против тероризма и свим другим сегментима – рекао је Дачић.

KOMENTARI4 коментара

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Znači i Tunis povlači priznanje šipšop "države" :-)))

  • Slobodanka says:

   Tunis dosad nije priznao nezavisno Kosovo, ali važno je to tako i održati jer Priština je opet u akciji po pitanju novih medjunarodnih priznanja.

 2. Ivana says:

  Bravo za Tunis dole eu kolonisti i vučkovi prijatelji.

 3. Branko says:

  Zašto su Koštunica, Đinđić, Tadić, Jeremić, Jovanović, Đilas i drugi, zašto su se baš ono uporno trudili da pokidaju i ignorišu sve veze s nesvrstanima, koje sada opet treba obnavljati?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u