ТУНИС СТАО УЗ СРБИЈУ: Приштина је само град у Србији!

TUNIS STAO UZ SRBIJU: Priština je samo grad u Srbiji!

11 marta 2019

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dacic izjavio je da Tunis odluke Prištine razume isključivo kao secesionizam, separatizam i jednostrane akte koji narušavaju medunarodni pravni poredak.

– Zahvalni smo veoma Tunisu na principijelnoj poziciji što se tiče teritorijalnog integriteta Srbije.Tunis nije priznao secesiju i jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova. Oni razumeju da je tu reč isključivo o secesionizmu, separatizmu i jednostranim aktima koji narušavaju međunarodni pravni poredak – rekao je Dačić tokom posete toj prijateljskoj afričkoj zemlji.On je podsetio da dve zemlje vezuje dugogodišnje tradicionalno prijateljstvo koje doseže do Prvog svetskog rata kada je, kako je dodao, posle prelaska preko Albanije 52.000 srpskih vojinika prebaceno u Tunis.

– Ovde je posle Prvog svetskog rata ostalo 3.700 srpskih grobova – rekao je Dačić i podsetio da je saradnja dve zemlje bila na vrhuncu u vreme predsednika Habiba Burgibe i Josipa Broza Tita, od kada je i na snazi sporazum o ukidanju viza.

– Tunis isto tako može da računa na punu podršku Srbije na svim poljima, jer smo iskreni prijatelji – rekao je Daćić.

Šef srpske diplomatije izrazio je zadovoljstvo razgovorima s predsednikom Tunisa i šefom diplomatije o jacanju saradnje i prijateljstva.

– Hoćemo da tražimo zajedničke interese, da se politički podržavamo u međunarondim organizacijama, da razivijamo turizam, mladima da omogućimo da se školuju kroz razne stipendije, da se povezujemo u oblasti vojne i policijske saradnje, u borbi protiv terorizma i svim drugim segmentima – rekao je Dačić.

KOMENTARI4 komentara

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Znači i Tunis povlači priznanje šipšop "države" :-)))

  • Slobodanka says:

   Tunis dosad nije priznao nezavisno Kosovo, ali važno je to tako i održati jer Priština je opet u akciji po pitanju novih medjunarodnih priznanja.

 2. Ivana says:

  Bravo za Tunis dole eu kolonisti i vučkovi prijatelji.

 3. Branko says:

  Zašto su Koštunica, Đinđić, Tadić, Jeremić, Jovanović, Đilas i drugi, zašto su se baš ono uporno trudili da pokidaju i ignorišu sve veze s nesvrstanima, koje sada opet treba obnavljati?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *