ТУРСКА ОБЈАВИЛА НАЈНОВИЈЕ ПОДАТКЕ: Пучисти припремани у две тзв. државе на Балкану!

ТУРСКА ОБЈАВИЛА НАЈНОВИЈЕ ПОДАТКЕ: Пучисти припремани у две тзв. државе на Балкану!

27 јула 2016

2016-07-15t211002z_285864785_s1aetpucjiab_rtrmadp_3_turkey-securityАнкара је саопштила да су турски официри који су служили и батаљону те земље у оквиру мисије НАТО  на Косову били умешани у покушај војног пуча.

Провладина новинска агенција Anadolu навела је мишљење јеног турског званичника, који је дуже боравио на Косову и Метохији, да није искључено да је FETÖ, организација опозиционого исламског проповедника Фетулаха Гулена чије изручење режим Реџепа Ердогана тражи од САД, користила Косово као свој центар за врбовање. Притом је подвукао:

„Чињеница да су неки официри учесници у покушају војног пуча, раније служили на Косову и у Босни и Херцеговини наводи на сумњу да је терористичка организација FETÖ у тим земљама имала слободу деловања. Косово и Албанија су земље које не могу направити ни корак изван спољне политике САД, а то – заједно са подршком коју Вашингтон пружа главешини FETÖ – указује да су те земље биле погодан плацдарм за Гуленову терористичку организацију“.

Анкара вођом војног пуча сматра бившег команданта Ратне авијације Акина Озтурка, а идеологом – Гулена.

(Факти.орг)

KOMENTARI4 коментара

 1. Sančo Pansa says:

  Јасно је да Вашингтон и ВБ журе да стваранјем велике Албаније на територијама српских држава: Црне Горе, Македоније и Србије коју коначно желе да раздробе до нестанка - док је не дотјерају на Бепград и београдски пашалук!А у БиБ да покушају да избришу РС, и протјерају Србе!

 2. DOKLE VIŠE says:

  He,he,he, ako,ako, samo tako Nek se trebi stoka međusobno!

 3. Milan+ says:

  Ne treba nasedati na tzv.neprijateljstvo Turske i tzv.Kosova... Ako im se pruzi prilika da ubijaju Srbe, naglo ce postati ponovo dobri prijatelji..

 4. Leskovc says:

  Vojna lica koi su priveli i izrucili HAG-u Milosevica bili isto Srpski staresini koi su radili !!!!! u Prishtini -R.Kosova,a dali du boravili u Tirani?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u