ТУРСКА ПРЕТИ РУСИЈИ И АМЕРИЦИ: Покренућемо нову војну операцију!

ТУРСКА ПРЕТИ РУСИЈИ И АМЕРИЦИ: Покренућемо нову војну операцију!

18 новембра 2019

Анкара ће покренути нову војну операцију на североистоку Сирије уколико се та област не очисти од терориста, изјавио је турски министар иностраних послова Мевлут Чавушоглу.

Чавушоглу је изјавио да ће операција бити покренута ако Русија и САД не испуне своје обавезе по питању повлачења курдских јединица из зоне безбедности.„Да ли су САД и Русија испуниле своје обавезе? Не, до данас нису. Треба их реализовати. Ако не добијемо резултате, како смо раније започели операцију, покушавајући да се договоримо са САД, поново ћемо урадити шта је потребно“, рекао је Чавушоглу.

Подсетимо, према споразуму, курдске снаге је требало да буду удаљене са североистока Сирије који се граничи са Турском.

Подсетимо, прошлог месеца су председници Русије и Турске, Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган, потписали меморандум о разумевању у десет тачака. У њему се, између осталог, говори да се на сиријску страну сиријско-турске границе изван зоне турске операције „Извор мира“ уводе јединице руске војне полиције и сиријске пограничне службе. Они ће помагати при повлачењу курдских јединица и њиховог наоружања на 30 километара од сиријско-турске границе. Од тог тренутка почеће заједничко руско-турско патролирање у дубини од 10 километара од границе према западу и истоку од области у којој се изводи операција „Извор мира“, осим града Камишлија.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. теоретичар says:

    Па млого си брезобразан и није чудо што те и мерика и русија клацкају. А ниси се надао, јелда? Па требао си. Немаш ти таке пуцаљке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u