ТУРСКА ВОЈСКА САОПШТИЛА: „Државни врх Турске је ухапшен! Полиција заустављена!“

TURSKA VOJSKA SAOPŠTILA: „Državni vrh Turske je uhapšen! Policija zaustavljena!“

15 jula 2016

4745zu6Oružane snage Turske saopštile su večeras da su preuzele vlast u zemlji da bi zaštitile demokratski poredak i očuvale ljudska prava.

Turska vojska oglasila se saopštenjem da je uspešno sprovela državni udar, kao i da je rukovodstvo uhapšeno.

Na teritoriji cele Turske uveden je policijski čas. Mediji prenose da se predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan sprema da napusti zemlju i da je na putu ka međunarodnom aerodromu u Istanbulu.

Brojni izveštaji potvrđuju da se zarobljeni nalaze u jednom vojnom sedištu u Ankari, a agencija Anadolija javlja da je među zarobljenima i načelnik vojske. Vojnici su preuzeli i zgradu turske državne televizije TRT u Ankari, prenosi Rojters.

– Turska vojska preuzela je kompletnu kontrolu nad državnom administracijom kako bi vratila ustavni red, ljudka prava i slobode, vladavinu prava i opštu bezbednost koja je narušena. Svi međunarodni ugovori ostaju na snazi. Nadamo se da će sve prijateljske veze sa svim zemljama biti nastavljene – saopštili su predstavnici vojske.

(Intermagazin)

KOMENTARI7 komentara

 1. Simon says:

  Dobro je.....rekao bi da ima bar jrdan ruski prst u ovoj igri....americi jos jedan samar...erdogan je pokusao da vrati zemlju u fundamentalizam.vrijeme radi za nas....

 2. Izmetjedović says:

  ODEEEE SULTAN :-))))) RUSI BRE, ŠTA TO RADITE, A SKORO DA JE ČOVEK OBNOVIO OTOMANSKO CARSTVO I DOŠAO DA POMOGNE BRAĆU MUSLIMANE U ZEMLJI KOJU MU JE ALIJA U NASLEDSTVO DAO DA SVE VRATI U 15.VEK :-)))))))))))))))))))))))

 3. Kuruz strave says:

  Jel sad osećaju bol svoje braće u fbih i uzdišu zajedno sa njima ? Ili imaju prečih problema ? :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 4. Cp6a says:

  Sve je suprotno.

 5. Milan+ says:

  Ljudi, ne pisite kojesta...obaraju ga zbog zaokreta ka Rusiji, izvinjenja Putinu...zbog eventualne obnove ekonomskih veza izmedju Turske i Rusije i svega ostalog. Procitajte intervju sa Aleksandrom Duginom...covek je sve predvideo jos pre nekoliko dana. Na vlast treba da dodje vise proamericki covek, a ovaj je odradio svoje.

 6. Pera says:

  Ovo nama treba :)

 7. tintirin says:

  Mislim da je ovde svih 10 americkih prstiju!Milan je objasnio

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *