У ХОНГКОНГУ први пут барикаде и отрови, полиција пуцала! ИМА РАЊЕНИХ

У ХОНГКОНГУ први пут барикаде и отрови, полиција пуцала! ИМА РАЊЕНИХ

2 октобра 2019

ДОШЛО је до очекиваног даљег заоштравања ситуације у Хонгконгу која – по `даљинском управљачу` Вашингтона и Лондона – прати америчко-кинески трговински рат.

Прво су британизовани Кинези демонстранти против полиције први пут употребили отровну супстанцу која служи за уклањање рђе. Од ње је пострадало и неколико новинара који извештавају о `грађанском рату` ниског интензитета који у Хонгконгу траје већ месецима.Потом су кренули са масовним бацањем молотовљевих коктела и каменица.

До правих и жестоких окршаја дошло је на више места у мегаполису. Најгоре је било у делу града Цуанванг. Ту је један полицајац пуцао у једног изузетно агресивног демонстранта и ранио га у леву страну груди. Рањени је колима хитне помоћи са маском за кисеоник на лицу пребачен у најближу болницу.

То је довело до нове ескалације. Полиција је – одговарајући на „коктеле“, каменице и цигле – почела да пуца гуменим мецима. Користила је и сузавац и водене топове.

Упркос томе, уследио је напад демонстраната на седиште парламента Хонгконга и оближњу метро-станицу. Зграда парламента је убрзо била евакуисана јер су демонстранти опет почели да подижу барикаде. Повређено је најмање 15 људи.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. milorad2 says:

    očigledna je namera izazivanja pravog uličnog rata,gerila u megapolisu i otvoreno prizivanje strane vojne intervencije protiv legalne vlade..Hong-Kong-a.Čemu onda izbori? Bar sa tačke gledišta medjunarodne koalicije koja napada hong-kong izbori su privilegija samo onih kojima oni to dozvole ostale vlade i institucije mogu da budu legalne i demokratske koliko hoće , ako oni koji organizuju ovu POBUNU kažu da nisu, onda nisu...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u