У ХОНГКОНГУ први пут барикаде и отрови, полиција пуцала! ИМА РАЊЕНИХ

U HONGKONGU prvi put barikade i otrovi, policija pucala! IMA RANJENIH

2 oktobra 2019

DOŠLO je do očekivanog daljeg zaoštravanja situacije u Hongkongu koja – po `daljinskom upravljaču` Vašingtona i Londona – prati američko-kineski trgovinski rat.

Prvo su britanizovani Kinezi demonstranti protiv policije prvi put upotrebili otrovnu supstancu koja služi za uklanjanje rđe. Od nje je postradalo i nekoliko novinara koji izveštavaju o `građanskom ratu` niskog intenziteta koji u Hongkongu traje već mesecima.Potom su krenuli sa masovnim bacanjem molotovljevih koktela i kamenica.

Do pravih i žestokih okršaja došlo je na više mesta u megapolisu. Najgore je bilo u delu grada Cuanvang. Tu je jedan policajac pucao u jednog izuzetno agresivnog demonstranta i ranio ga u levu stranu grudi. Ranjeni je kolima hitne pomoći sa maskom za kiseonik na licu prebačen u najbližu bolnicu.

To je dovelo do nove eskalacije. Policija je – odgovarajući na „koktele“, kamenice i cigle – počela da puca gumenim mecima. Koristila je i suzavac i vodene topove.

Uprkos tome, usledio je napad demonstranata na sedište parlamenta Hongkonga i obližnju metro-stanicu. Zgrada parlamenta je ubrzo bila evakuisana jer su demonstranti opet počeli da podižu barikade. Povređeno je najmanje 15 ljudi.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad2 says:

    očigledna je namera izazivanja pravog uličnog rata,gerila u megapolisu i otvoreno prizivanje strane vojne intervencije protiv legalne vlade..Hong-Kong-a.Čemu onda izbori? Bar sa tačke gledišta medjunarodne koalicije koja napada hong-kong izbori su privilegija samo onih kojima oni to dozvole ostale vlade i institucije mogu da budu legalne i demokratske koliko hoće , ako oni koji organizuju ovu POBUNU kažu da nisu, onda nisu...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *