У ЈЕКУ ПАНДЕМИЈЕ КОРОНАВИРУСА муслимани организују скуп у СРЕБРЕНИЦИ

У ЈЕКУ ПАНДЕМИЈЕ КОРОНАВИРУСА муслимани организују скуп у СРЕБРЕНИЦИ

5 априла 2020

У јеку пандемије корона вируса актуелни председавајући Председништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић једнострано и без сагласности свих чланова тог тела организује обележавање годишњице ратног злочина у Сребреници, 11. јула, позивајући поједине званичнике и дипломате да присуствују комеморативном скупу.

И док Меморијални центар Поточари тврди да је Џаферовић поступио пратећи „дипломатске протоколе“ и да је поступио по њиховим упутствима, српски члан председништва Милорад Додик упозорио је председавајућег Председништва БиХ да је тим позивима „злоупотребио позицију и саму институцију Председништва“.У раније упућеном писму Џаферовићу, Додик га је упозорио да је послао нетачну поруку да Председништво БиХ учествује у организацији споменутог скупа.

Додик је навео да та тема никада није била на дневном реду седница Председништва БиХ, нити је слање позивница за обележавање годишњице злочина у Сребреници заједнички став тог тела.

Додик је Џафровићу поручио да је те позивнице могао да шаље само приватно, а ни у ком случају у име Председништва БиХ, без сагласности и осталих чланова.

„Овим чином не само да сте злонамерно злоупотребили позицију, већ сте обманули државнике и амбасадоре“, констатовао је Додик, уз подсећање да у БиХ живе три констиутивна народа и да постоје два ентитета, те да све одлуке Председништва могу бити донете само консензусом.

Навео је и да је Џаферовићу познато да су за Србе и српски народ догађаји у и око Сребренице једнострано приказани, да су у и око Сребренице страдали и Бошњаци и Срби и други народи и да се због тога злочини само над једним народом не могу квалификовати као геноцид, преноси Танјуг.

KOMENTARI4 коментара

 1. persida says:

  Muslimanima je u Evropi dozboljeno da rade sta hoce. Ali, nece moci zauvek. U svim zemljama se formiraju tajne vojske za obracun sa njima. Ulicama Nemacke, Italije, Francuske tecice reke krvi, kao nikada do sada.

 2. zaliv says:

  Ma koga briga sta rade poturice, da smo bili pametni sa njima bi mi postupili kao mudri Grci. Sve su ih ili proterali ili pobili sa dela teritorije koju su kontrolisali a mi nase ostavismo. Ko nam je kriv kad smo naivni!

 3. Jedan tamo says:

  Окупите се у што већем броју у Сребреници. Замолићемо Кину да у наше име пошаље вееелику делегацију из Вухана. И кетеринг ће вам понети, са тамошње пијаце.

 4. petrovgrad says:

  Čist biznis, još neka djenaza da se namakne neka kinta. Neki sitan projekat od NVO i sl. To su komedijaši koji na taj način uzimaju lovu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u