У СРБИЈИ ПОЧИЊЕ специјални медијско-политички рат против ПУТИНА!

U SRBIJI POČINJE specijalni medijsko-politički rat protiv PUTINA!

8 jula 2016

putin_prays 767Putin u Srbiji mora pasti! Srbima po svaku cenu treba utuviti u glavu da je on „zli istočnjački diktator“ koji ucenjuje Beograd i koji hoće da njihovu zemlju pretvori u „rusku guberniju“! Javno mnenje u Srbiji treba dovesti do tačke usijanja u kojoj bi „sukob sa Rusijom“ bio prirodno stanje!

Verovali ili ne, ali upravo ovako glase direktive koje su prethodnih nedelja u zapadnim ambasadama dobili glavni urednici većine medija u Beogradu!

Najvažniji posao

Kako Informer saznaje u svojim odlično obaveštenim diplomatskim izvorima, medijsko-politička kampanja „rušenja Putina u Srbiji“ koordinira se iz samog vrha EU i NATO. Ova akcija označena je kao prioritet i najvažniji posao koji se ima obaviti ovog leta, jer se „prekomerni uticaj Putina i Rusije“ označava kao najveća opasnost za interese EU i SAD na Zapadnom Balkanu.

Izvori otkrivaju i nekoliko „ključnih tema“ na kojima će se temeljiti medijska akcija, koja, prema planu, treba da dostigne vrhunac krajem avgusta i početkom septembra.

Prvo će početi pričama da Putin navodno ucenjuje Srbiju, da Vučiću sastavlja Vladu i naređuje da se održi referendum o ulasku u NATO pakt.

Dalje, pisaće laži o navodnom zahtevu za gradnju ruske vojne baze u Nišu i u okolini Zrenjanina. Paralelno s tim, krenuće priča da ruski investitori pljačkaju Srbiju, da u NIS-u i drugim firmama izvlače silne milione evra i prebacuju ih u Moskvu, da su krediti za obnovu srpskih železnica izuzetno nepovoljni za Srbiju… – nabraja sagovornik i navodi da je krajnji cilj Zapada da „većini Srba ogadi Putina i Rusiju“.

– Za to su spremni da plate silne milione evra i dolara. I zato se nemojte čuditi kada u u medijima krene na desetine tekstova i priloga o zlim Rusima… – upozorava izvor.

Zvanično, u Vladi Srbije, ambasadi Ruske Federacije i zapadnim ambasadama nisu juče hteli da komentarišu takva saznanja.

Na drugoj strani, glavni urednik „Pečata“ Milorad Vučelić napominje da NATO i evrounijati ne razumeju da u Srbiji postoje uverenja koja se ne mogu kupiti.

– Oni sebi nikako ne mogu da objasne odakle tolika masovna ljubav prema Putinu… Ali zar stvarno misle da lažima mogu Rusiju da izbace iz glava i srca ovog naroda? Ili misle da naprave koncentracioni logor, neki novi Goli otok i izoluju sve ljude koji misle drugačije?! Izgleda, ne mogu da razumeju da Rusija ne traži ništa od nas i ne postavlja nam nikakve uslove… Pritisci će svakako rasti, ali siguran sam da će pokušaj da se Rusija i Putin ogade ovom narodu biti uzaludan – poručuje Vučelić.

Dolazi Rogozin

Glavni urednik portala „Novi standard“ Željko Cvijanović potvrđuje da će kampanja laži o Rusiji i Putinu biti još prisutnija u prozapadnim srpskim medijima narednih meseci.

– To može da nas ljuti, posebno kada ovdašnji angažovani karikaturisti predstavljaju srpsku saradnju sa Rusijom kao ponor ili kad neke novine žele da lažno prikažu Rusiju kao silu koja nas ucenjuje kao što to decenijama čini Zapad. Ali, na drugoj strani, to treba i da nas raduje. Jer što ta kampanja bude jača, to će značiti da srpski poslovi sa Rusijom idu sve bolje. Verovatno će to potvrditi i skorašnja poseta Dmitrija Rogozina Beogradu, gde će se mnogo konkretnije nego u januaru govoriti o ruskom naoružavanju Srbije – predviđa Cvijanović.

Anđelković: Manipulacije i laži!

Analitičar Dragomir Anđelković ističe da je naklonost srpskog naroda prema Putinu i Rusiji duboko utemeljena i da je to trn u oku Zapadu, koji nas je, s druge strane, godinama satanizovao, ali i bombardovao.

– Sada oni na sve moguće načine, služeći se manipulacijom, pa čak i otvorenim lažima, pokušavaju da prikriju sve ono što su radili Srbiji i odjednom bi da se predstave kao naši jedini prijatelji. U okviru toga pokušavaju da umanje uticaj Rusije na Balkanu, a da se Putin predstavi kao tiranin koji Srbiji neće doneti ništa dobro – naglašava Anđelković, napominjući da su „nezavisni intelektualci“ koje Zapad angažuje da plasiraju njihove laži potpuno izgubili kredibilitet i poverenje kod naroda u Srbiji.

(Informer)

KOMENTARI10 komentara

 1. Barakuda says:

  Rusi treba da nas malo bombarduju kao NATO , pa da ih prihvatimo za prijatelje ! ( mislim na vladu Srbije ) Srpski narod je uvijek volio ruski narod i Rusiju i tu nema šta da se mijenja, iako zapad troši na propagandu i ovog šiptara Vučićija, koji je merkelova pudlica od promjene osjećaja prema našoj braći, nema ništa !

 2. iki says:

  Mogu oni da propagraju što im je volja, mi Ruse volimo, jer su nam dokazani prijatelji, što oni više navaljuju na Ruse, nša ljubav je sve jača, Putin je car, mogu svi oni na zapadu, a posebno nato, da nas povuku i da nam popuše,a mi njima ne, jer su oni pikavci.Napred , Rusuji sa Putinom , mogu samo da nam zavide nama sa vama.

  • Baja says:

   Pederi se vole hahahahafagad

 3. Portopranco says:

  Mene je moj otac učio da volim Rusiju i Ruse i odgojen sam u ljubavi prema toj ogromnoj zemlji i bratskom narodu pa stavovi nekakvih lobista i najamnika ne igraju nikakvu ulogu.

 4. Kulak says:

  Volim Rusiju

 5. Sasulja says:

  Vise od 60% evropljana podrzava Putina a Srbi vole Rusiju,jer znaju da im nema opstanka bez Rusije.

 6. Srdjan says:

  Sto je više kleveta i laži, Putin nam je miliji i draži!!!

 7. Sumadinac says:

  Rusi su nam Srbima bili prijatelji od pamti veka 500 stotina godina pod Turcima samo su nam oni pomagali pa i sada.Ova nasa gamad sto je na vrhu dolazi i odlazi a Srpski narod ostaje i uvek je uz RUSIJU ZIVELA VELIKA I JAKA RUSIJA

 8. Džoni says:

  Ih pa od 5 oktobra nas truju protiv majke Rusije pa ništa nisu uspeli razni Svilanovići,Pešićka,Kandićka,Biserko,špijun Djelić i svi redom dosovci izdajnici...osim što su opljačkali Srbiju i ogadili nam evropu i ameriku nisu uspeli ništa. Da je sreće da smo ruska gubernija Kosovo bi bilo naseljeno Srbima a šiptari bi bili u albaniji...

 9. Beli Orao says:

  Strani mentori( fašisti) i domaća g......a (izdajnici ) i podguzne muve sve će uraditi za šaku dolara!!!! Prokletstvo ih pratilo i cijela pokoljenja njihova!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *