У ТОKУ ЈЕ НАПАД НА РУСKУ БАЗУ: Траје борба, РУСИ ПОБЕЂУЈУ!

U TOKU JE NAPAD NA RUSKU BAZU: Traje borba, RUSI POBEĐUJU!

11 avgusta 2019

Protivvazdušna odbrana ruske baze „Hmejmim“ u Siriji odbija napad, kako se pretpostavlja, dronova koje navode militanti, javlja sirijska državna televizija.

– PVO aviobaze „Hmejmim“ odbija napad objekata iz vazduha, za koje se pretpostavlja da su dronovi koje navode militanti terorističkih grupa – prenela je sirijska televizija.U četvrtak su dva lokalna stanovnika poginula, dok su četvorica povređena tokom terorističkog napada na područje Hmejmim.

Kompleksi PVO oborili su šest dronova, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

– Sile PVO aviobaze „Hmejmim“ otkrile su 11. avgusta i uništile 6 udarnih dronova terorista, koji su kretali ka aerodromu – saopštila je ruska vojska.

 

KOMENTARI13 komentara

 1. Nostalgicar says:

  Nije mi jasno... tamo su vec dvije godine, bombarduju teroriste sve i svuda i da nisu uspjeli (i jos skupa sa Asadovcima) osigurati nekoliko desetina km oko baze? Ne mogu vjerovati da im je tehnika u takvom stanju da ne mogu otkriti odakle se upravlja sa tim dronovima. Mislim da Putin stvarno ne zasluzuje da ostane na vlasti, gori mu Sibir velicine pola ex YU i ne moze ugasiti pozar... Samo je pitanje koga naci a da ne bude krtica Zapada... ali ako cemo o krticama Putin sve vise izgleda kao krtica Izraela...

  • Aleksandar says:

   Aj ne mlati od Rusije cudo napravijo

  • Goran Swe says:

   A čija li si ti krtica..

  • Slobodanka says:

   Znaju Rusi odakle se upravlja sa tim dronovima, a i kakve i čije dronove obaraju. Idlibska zona je mogla biti oslobodjena još prošle godine, ali veoma važno pitanje je uz koju cenu bi to potigli. Oslobadjanje Idlibske zone i pritisak Turske na preuzimanje najsevernijih teritorija Sirije istočno od reke Eufrat, te dve velike operacije treba gledati povezano i najbolje je da se one odvijaju u isto vreme. Dok se Amerikanci raspravljaju sa Turcima zbog Sirijskih Kurda, snage SAA uz rusku pomoć će lakše očistiti Idlib. Lakše u smislu da SAD, V.B. i Francuska neće imati vremena kao dosad da odreaguju na nameštene dojave Belih šlemova iz Idlibske zone. Jedan od vodećih problema u toj zoni je što Beli šlemovi u Idlibu na mnogim tačkama jesu organizovani, obučeni i snabdeveni da truju domaće stanovništvo sa namerom da za to optužuju Asada. Više će biti zabrinuti da li će im osvanuti Turska u velikim gradovima sirijskih Kurda, praktično u području najnaseljenijem Kurdima. Zatim Kurdi če pozivati zvanični Damask da ih zaštiti od Turske, što je podla igra sa ciljem da se Sirija uvuče još i u sukob sa Turskom. Asad će osuditi intervenciju Turske u Siriji, ali praktično prezauzet je sa Idlibom te ima dobar razlog zašto ne može da zaštiti Sirijske Kurde. Treba da se prelomi Rožava autonomija Sirijskih Kurda i da se stvarno vrati pod kapu Damaska, a ne da se lomi zvanični Damask, eto tu se odvija veliko natezanje konopca.

  • doktrina soka says:

   Ajme ala ga ti nadrobi.

  • Miraš says:

   Opasnost od bespilotnih letilica ne može se lako otkloniti zato što su lako prenosivi i mogu stalno da menjaju mesto odakle napadaju. Tu je blizu i granica sa Turskom koju snage SAA ne kontrolišu te preko te granice mogu da nabavljaju razno naoružanje i bespilotne letilice. ... Izrael stalno strepi od južnog Libana jer i oni bi mogli itekako dobro da dejstvuju po Izraelu i po okupiranom sirijskom Golanu sa mnoštvom bespilotnih letilica. Izrael često gadja položaje u Siriji jer boji se i bespilotnih letilica i svega ostalog. Ali Izrael ujedno izaziva da bi Siriji nametnuo još jedan otvoreni rat koji bi se odvijao uz pomoć SAD i naravno usporio bi borbe u Idlibu tj. u Siriji protiv terorista.

  • slobco says:

   Možda biste bili za nekog Engleza da upravlja Rusjoj kao u Srbiji. Velikog ste nivo srbijanske svesti!

 2. persida says:

  Putin i jeste krtica Izraela, to je jasno vec godinama. Cionisti rade sta hoce, Putin samo ondulira.

  • Milan says:

   Putin ne talasa (ne ondulira), nego prepametna lepotice od silnog čitanja propustila si bitnu činjenicu da Ruska Federacija za razliku od bivšeg SSSR-a i posebno za razliku od Zapada, ne meša se u unutrašnje stvari drugih zemalja. Dovoljno je da je Rusija saveznik Sirije kojoj Izrael duguje Golansku visoravan i sa kojom Izrael nema sporazum u miru, tehnički gledano Izrael i Sirija od ranije su u ratu. Sirija saveznica Rusije je pretežno islamska zemlja, što Izraelci sigurno gledaju i prezrivo i sa strepnjom. Zatim Rusija povećava saradnju sa raznim drugim zemljama Bliskog Istoka koje jesu islamske zemlje, a pritom ne zavadja ih medjusobno. To je veoma suprotno dugogodišnjoj politici i praksi Izraela na Bliskom Istoku.

 3. Slobodanka says:

  Ne iznenadjuje što teroristi iz Idlibske zone sve češće napadaju Hmejmim, to im je poslednja nada, hvatanje utopljenika za slamku. Pre 20-tak dana u nedelju 21. jul 2019. Vladimir Putin čestitao je Bašaru el Asadu 75-godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa Rusije i Sirije, naglasivši da će dve države zadati ZAVRŠNI UDARAC teroristima u Siriji. Ubrzo posle toga primećuju se veće aktivnosti i napredovanje snaga SAA uz podršku ruskih vojnih snaga u Siriji.

 4. Slobodanka says:

  Istočno od Kan Šejkuna (poznato uporište terorista na jugu Idliba) od ranije su oslobodili mesta Qaalat al Madig i Kafr Nabudah, a sada su oslobodili i Al Hobeit. Približili na 10 km istočno od Kan Šejkuna. A zatim sa zapadne strane isto na 10 km oslobodili su selo Al Sukajk, tu se sada najviše odvijaju borbe. Izgleda da će hirurškim rezovima napraviti užu tubu u koj će se naći Kan Šejkun, Murak, Kafr Zita i Al Latamina. Ranije iskustvo govori da će ići na istiskivanje terorista iz te "tube". Naprimer Al Lataminah je najjužnije i prepun je terorista. Ako nešto severnije, tačnije severoistočno, krenu u oslaobajanje kafr Zite postoji opasnost za teroriste da će se Al Lataminah naći u kotlu. Ili će ginuti do zadnjeg ili će se ipak na vreme povući na sever ka Kan Šejkunu. Videćemo kako će se to odvijati, a najvažnije je da se krenuli u oslobadjanje. Od sutra Turska kreće u ofanzivu protiv Sirijskih Kurda. U isto vreme Amerikanci će da gube svoje teroriste i instruktore u Idlibu i još svoje saveznike u Rožavi medju sirijskim Kurdima. A pritom brine ih kako da sačuvaju Tursku članicu NATO alijanse. Najveću grešku su napravili kad su 2016 godine organizovali puč protiv predsednika Turske i tu grešku ne mogu da poprave. Koliko lidera savremene Turske su dosad nasilno smaknuli? Hoću da kažem nije u pitanju samo uvredjeni Tajip Erdogan, nego Turskoj je dodijala američka bahatost.

  • Slobodanka says:

   Ispravka Kafr Zita je severozapadno od Al Latamine, greška je "severoistočno"

  • Slobodanka says:

   izvinjavam se pomešala sam strane sveta. ISPRAVLJEN TEKST> ZAPADNO od Kan Šejkuna (poznato uporište terorista na jugu Idliba) od ranije su oslobodili mesta Qaalat al Madig i Kafr Nabudah, a sada su oslobodili i Al Hobeit. Približili na 10 km ZAPADNO od Kan Šejkuna. A zatim sa ISTOČNE strane isto na 10 km oslobodili su selo Al Sukajk, tu se sada najviše odvijaju borbe. Izgleda da će hirurškim rezovima napraviti užu tubu u koj će se naći Kan Šejkun, Murak, Kafr Zita i Al Lataminah. Ranije iskustvo govori da će ići na istiskivanje terorista iz te "tube". Naprimer Al Lataminah je najjužnije i prepun je terorista. Ako nešto severnije, tačnije severoZAPADNO, krenu u oslaobadjanje Kafr Zite postoji opasnost za teroriste u mestu Al Lataminah da će se naći u kotlu (obruču). Ili će ginuti do zadnjeg ili će se ipak na vreme povući na sever ka Kan Šejkunu. Videćemo kako će se to odvijati, a najvažnije je da su Tigrove snage krenule u oslobadjanje. Od sutra Turska kreće u ofanzivu protiv Sirijskih Kurda. U isto vreme Amerikanci će da gube svoje teroriste i instruktore u Idlibu i još svoje saveznike u Rožavi medju sirijskim Kurdima. A pritom brine ih kako da sačuvaju Tursku članicu NATO alijanse. Najveću grešku su napravili kad su 2016 godine organizovali puč protiv predsednika Turske i tu grešku ne mogu da poprave. Koliko lidera savremene Turske su dosad nasilno smaknuli? Hoću da kažem nije u pitanju samo uvredjeni Tajip Erdogan, nego Turskoj je dodijala američka bahatost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *