УДАРНА ВЕСТ! Додик прекида сваку сарадњу унутар Председништва БиХ

УДАРНА ВЕСТ! Додик прекида сваку сарадњу унутар Председништва БиХ

23 јануара 2019

Република Српска је уставна категорија и њено име не може бити доведено у питање, поручио је данас председник СНСД-а и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик поводом најаве СДА Бакира Изетбеговића да ће покренути иницијативу за промену имена Републике Српске.

„Република Српска је уставна и међународно призната и по оцени Венецијанске комисије из 2005. године“, нагласио је Додик на ванредној конференцији за новинаре.Додик је рекао да је иницијатива СДА постојала и раније и да ју је покренуо Сулејман Тихић, али ју је под утицајем странаца повукао. Овог пута иницијатива није покренута само памећу СДА, већ неких са стране.

Додик је упозорио да је иницијатива о промени имена Републике Српске истовремено и позив на раздруживање тог српског ентитета од БиХ.

Све до решења овог питања, Додик је рекао да ће прекинути сваку сарадњу унутар Председништва БиХ и у разговорима за формирање Савета министара БиХ.

Ова најава СДА је „кап која прелива чашу, ово је тачка преко које нећу прећи“, поручио је Додик и позвао СДА да повуче саопштења да би се наставио разговор.

(Спутњик)

KOMENTARI2 коментара

  1. Velika Metla says:

    Браво Додо! Нема са провереним душманима никакве сарадње!

  2. Branko says:

    Pravi potez! Zaigrao se Bakir.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u