УДАРНА ВЕСТ! Џефри Најс продавао поверљиве информације Албанцима?

УДАРНА ВЕСТ! Џефри Најс продавао поверљиве информације Албанцима?

24 октобра 2019

КАНЦЕЛАРИЈА за правну помоћ оптуженим и осумњиченим терористима ОВК у Приштини под истрагом је Специјалног тужилаштва за злочине ОВК због адвоката Џефрија Најса. Тужилаштво испитује рад канцеларије, јер очигледно сумња у неке закулисне радње, али и њене исплате заступницима осумњичених, пре свега Најсу, који је адвокат Самија Љуштакуа, бившег команданта Дреничке и зоне Паштрик.

Врло је могуће да улога канцеларије није само правна и финансијска подршка у законским оквирима, већ да је попримила манипулацијске облике са документацијом и потенцијалним сведоцима.Због тога је њен шеф Дритон Љајци мета истраге. Како је за приштинске медије рекао Љајцијев адвокат Артан Черкини, специјално тужилаштво поред сумњи у улогу канцеларије, сумња и на нерегуларности у неким њеним исплатама у циљу заштите потенцијално оптужених. Черкини је рекао да је Љајци у јануару био учесник саслушања Љуштакуа, али да је само био преводилац између Љуштакуа и Најса. Љуштаку се тад иначе бранио ћутањем, па је саслушање трајало свега три сата.

Како пишу приштински медији, према тамошњем закону о правној заштити и финансијској подршци оптуженим особама у Специјалном суду, Канцеларија на чијем је челу Љајци нема право да у фази истраге или испитивања изврши било какве исплате. Окривљени имају право на помоћ ради покривања трошкова одбране тек након подизања оптужнице, а Љуштаку још није оптужен.

Љајци је, иначе, још у јануару рекао да је добио захтев Џефрија Најса за плаћање његових услуга. Медији у Приштини су тад писали да се из документације види да је Најс тражио 2.200 евра по дану плус путни трошкови.

Најс је очигледно видео да су му косовски Албанци добар извор прихода, па се врло брзо после напуштања Хашког трибунала 2006. године, где је био тужилац у предмету против Слободана Милошевића, ангажовао у њиховим случајевима. Имао је значајан допринос у одбрани Рамуша Харадинаја пред Хашким трибуналом, а пре неколико година се помињало да им је сервирао поверљиве инсајдерске информације из суда и тужилаштва.

Прикупљао је и сређивао и сву документацију која би могла да користи косовским Албанцима оптуженим за злочине над Србима. Међутим, упућени кажу да је његова највећа акција уништавање доказа из „жуте куће“ и трговине органима отетих Срба, који су чувани у Хагу. Касније је у једном писму влади у Приштини и сам признао да је у склопу свог ангажмана критиковао извештај Дика Мартија о трговини органима.„ЧИСТИО“ ТАЧИЈЕВУ БИОГРАФИЈУ

НАЈС је учествовао и у писању Тачијеве аутобиографије, максимално је чистећи од злочина, али за то није у договореном року плаћен. Зато је од Приштине тражио да му се исплати 500.000 евра или ће о свему јавно проговорити.

(Новости)

KOMENTARI7 коментара

 1. bobona says:

  Vidi ga najs, dr džefri takoreći, nisam ga poznao bez onih njegovih helanki!

 2. persida says:

  Stara baraba Dzefri, sta ste ocekivali.

 3. Portopranco says:

  Taj bi za jeftin ručak prodao rođenu mater i ćaću.

  • Djoka Brica says:

   Zasluzio je nesta izmedju njegovo celo.

 4. milorad2 says:

  još jedna vaška je zakucana,kada se pokaže koja je to korumirana svinja pogodite šta će ostati od haga i tog "tribunala".Ovo je samo početak a jeffrey je običan looser koji je NISKO pao sa visine i zato je zgodan da se sa njime otvori konzerva zločina , prevara i korupcije u EU koja i zatvorena smrdi do neba.Sad će polako da se otpetljava klupko, koje ko o za koga ko radi, i normalno za koje pare.Računajte da španci,škoti,italijani, grci, česi a uskoro i francuzi norvežani i danci svakako neće ostati naklonjeni briselskom leglu zmija.Takodje će doći do žestokih promena u nemačkoj, holandiji, švedskoj i norveškoj.Brexit je izmišljen da bi se arhitekte, briselskog obora iz londona spasili KRIVIČNOG progona za ono što su radili unutar EU i zto im treba ponovo suverenitet engleske jer ako ostane london u EU posle promena koje dolaze oni će svi ekspres biti pohapšeni.Zato "simpatični" boris toliko kuka jer je i on umepan u tu zaveru i PLJAČKU fondova EU koja je vodjena iz londona i gde su pare oprane opet preko londona(kanalska ostrva, ofšor zona , to je mesto gde su prali pare ukradene iz kase EU).Kada se šiptarska saga u EU otvori istražiteljima i publici to će biti A bomba u hodnicima briselske lopovske družine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u