УДАРНА ВЕСТ! Џефри Најс продавао поверљиве информације Албанцима?

UDARNA VEST! Džefri Najs prodavao poverljive informacije Albancima?

24 oktobra 2019

KANCELARIJA za pravnu pomoć optuženim i osumnjičenim teroristima OVK u Prištini pod istragom je Specijalnog tužilaštva za zločine OVK zbog advokata Džefrija Najsa. Tužilaštvo ispituje rad kancelarije, jer očigledno sumnja u neke zakulisne radnje, ali i njene isplate zastupnicima osumnjičenih, pre svega Najsu, koji je advokat Samija Ljuštakua, bivšeg komandanta Dreničke i zone Paštrik.

Vrlo je moguće da uloga kancelarije nije samo pravna i finansijska podrška u zakonskim okvirima, već da je poprimila manipulacijske oblike sa dokumentacijom i potencijalnim svedocima.Zbog toga je njen šef Driton Ljajci meta istrage. Kako je za prištinske medije rekao Ljajcijev advokat Artan Čerkini, specijalno tužilaštvo pored sumnji u ulogu kancelarije, sumnja i na neregularnosti u nekim njenim isplatama u cilju zaštite potencijalno optuženih. Čerkini je rekao da je Ljajci u januaru bio učesnik saslušanja Ljuštakua, ali da je samo bio prevodilac između Ljuštakua i Najsa. Ljuštaku se tad inače branio ćutanjem, pa je saslušanje trajalo svega tri sata.

Kako pišu prištinski mediji, prema tamošnjem zakonu o pravnoj zaštiti i finansijskoj podršci optuženim osobama u Specijalnom sudu, Kancelarija na čijem je čelu Ljajci nema pravo da u fazi istrage ili ispitivanja izvrši bilo kakve isplate. Okrivljeni imaju pravo na pomoć radi pokrivanja troškova odbrane tek nakon podizanja optužnice, a Ljuštaku još nije optužen.

Ljajci je, inače, još u januaru rekao da je dobio zahtev Džefrija Najsa za plaćanje njegovih usluga. Mediji u Prištini su tad pisali da se iz dokumentacije vidi da je Najs tražio 2.200 evra po danu plus putni troškovi.

Najs je očigledno video da su mu kosovski Albanci dobar izvor prihoda, pa se vrlo brzo posle napuštanja Haškog tribunala 2006. godine, gde je bio tužilac u predmetu protiv Slobodana Miloševića, angažovao u njihovim slučajevima. Imao je značajan doprinos u odbrani Ramuša Haradinaja pred Haškim tribunalom, a pre nekoliko godina se pominjalo da im je servirao poverljive insajderske informacije iz suda i tužilaštva.

Prikupljao je i sređivao i svu dokumentaciju koja bi mogla da koristi kosovskim Albancima optuženim za zločine nad Srbima. Međutim, upućeni kažu da je njegova najveća akcija uništavanje dokaza iz „žute kuće“ i trgovine organima otetih Srba, koji su čuvani u Hagu. Kasnije je u jednom pismu vladi u Prištini i sam priznao da je u sklopu svog angažmana kritikovao izveštaj Dika Martija o trgovini organima.„ČISTIO“ TAČIJEVU BIOGRAFIJU

NAJS je učestvovao i u pisanju Tačijeve autobiografije, maksimalno je čisteći od zločina, ali za to nije u dogovorenom roku plaćen. Zato je od Prištine tražio da mu se isplati 500.000 evra ili će o svemu javno progovoriti.

(Novosti)

KOMENTARI7 komentara

 1. Neso says:

  Skotina

 2. bobona says:

  Vidi ga najs, dr džefri takoreći, nisam ga poznao bez onih njegovih helanki!

 3. persida says:

  Stara baraba Dzefri, sta ste ocekivali.

 4. Portopranco says:

  Taj bi za jeftin ručak prodao rođenu mater i ćaću.

  • Djoka Brica says:

   Zasluzio je nesta izmedju njegovo celo.

 5. milorad2 says:

  još jedna vaška je zakucana,kada se pokaže koja je to korumirana svinja pogodite šta će ostati od haga i tog "tribunala".Ovo je samo početak a jeffrey je običan looser koji je NISKO pao sa visine i zato je zgodan da se sa njime otvori konzerva zločina , prevara i korupcije u EU koja i zatvorena smrdi do neba.Sad će polako da se otpetljava klupko, koje ko o za koga ko radi, i normalno za koje pare.Računajte da španci,škoti,italijani, grci, česi a uskoro i francuzi norvežani i danci svakako neće ostati naklonjeni briselskom leglu zmija.Takodje će doći do žestokih promena u nemačkoj, holandiji, švedskoj i norveškoj.Brexit je izmišljen da bi se arhitekte, briselskog obora iz londona spasili KRIVIČNOG progona za ono što su radili unutar EU i zto im treba ponovo suverenitet engleske jer ako ostane london u EU posle promena koje dolaze oni će svi ekspres biti pohapšeni.Zato "simpatični" boris toliko kuka jer je i on umepan u tu zaveru i PLJAČKU fondova EU koja je vodjena iz londona i gde su pare oprane opet preko londona(kanalska ostrva, ofšor zona , to je mesto gde su prali pare ukradene iz kase EU).Kada se šiptarska saga u EU otvori istražiteljima i publici to će biti A bomba u hodnicima briselske lopovske družine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *