УДАРНА ВЕСТ – ХАОС НА ПОМОЛУ: Канада Америци изручује директорку „Хуавеја“! ЧЕКА СЕ РЕКАЦИЈА КИНЕ

УДАРНА ВЕСТ – ХАОС НА ПОМОЛУ: Канада Америци изручује директорку „Хуавеја“! ЧЕКА СЕ РЕКАЦИЈА КИНЕ

2 марта 2019

Канадски министар правосуђа званично је почео процес изручења САД Менг Ванџоу, финансијске директорке компаније „Хуавеј“.

Менг је 1. децембра ухапшена у Ванкуверу на амерички захтев.

Месец дана након што је америчко правосуђе објавило дуг попис тачака оптужнице против „Хуавеја“ и финансијске директорке, „званичници канадског министарства правосуђа издали су судски налог чиме званично почиње процес изручења“, саопштила је канадска влада, пише „Си биз“.Америчко министарство правосуђа оптужује „Хуавеј“ и његову финансијску директорку да су заобишли америчке санкције Ирану, али и да су преко две подружница украли индустријску тајну америчке телекомуникацијске компаније Т-Мобајла.

Адвокати који заступају Менгову изразили су разочарање и оценили да су америчке оптужбе политички мотивисане.

„Наша клијенткиња тврди да је недужна и да је амерички судски процес и изручење злоупотреба процесног права“, навели су.

Канадска влада одбацила је кинески захтев да Менгова буде ослобођена и тврди да нема утицаја на правосуђе.

Менг Ванџоу, ћерка оснивача „Хуавеја“ Рена Џенгфеја, ухапшена 1. децембра, пуштена је уз кауцију средином децембра у Ванкуверу, где поседује две резиденције.

Односи Кине и Канаде захладнели су након њеног хапшења и Кина је ухапсила двоје канадских држављана, а трећег осудила на смртну казну због кријумчарења дроге.

(Спутњик)

KOMENTARI3 коментара

  1. Velika Metla says:

    Наплатиће њима косооки то,и то многоструко! Неће знати одакле им пуца по леђима! Као и онога нацисту америчког што је бомбардовао кинеску амбасаду у Београду,кад су га с чекићем стукли,и направили млевено месо од њега! То је ЈЕДИНИ начин како се треба према западњацима,поготово американцима,односити! СВЕ остало је губљење времена,и скроз празно трабуњање!

  2. A akoM says:

    USA ima pravo trgovati kako hoće i s kim hoće!I Huawei (Kina)ima isto pravo trgovati kako hoće i s kim hoće!I što sad USA hoće silom(montiranim sudskim procesom)to rješavati?!?Jesu li oni normalni?!?To je vrijeme prošlo!

  3. milorad2 says:

    ovo su koroporativni ratovi, leteće glave zbog ovoga sigurno, pogotovo kada se uzme u obzir OBILJE, veoma profesionalnih plaćenih ubica koji operišu po svetu.Mislim da će otac od ove kineskinje da se osveti ali onima koji su ovo i pokrenuli a ne nekom sitnom birokrati, jer će mu ćerku verovatno osuditi na dugogodišnju robiju a od njega tražiti mnogo para :)Bolje mu je da te pare potroši da overi one koji bi da ga upropaste :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u