УДАРНА ВЕСТ! Јужна Кореја пуцала на РУСКЕ АВИОНЕ

UDARNA VEST! Južna Koreja pucala na RUSKE AVIONE

23 jula 2019

Avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije dva puta su narušili vazdušni prostor Južne Koreje u području Japanskog mora, navodi agencija „Jonhap“, pozivajući se na Komitet načelnika štabova Oružanih snaga Južne Koreje.

Agencija naglašava da su bili podignuti lovci južnkorejskog Ratnog vazduhoplovstva koji su čak i pucali u znak upozorenja.Incident se desio u području ostrva Tokto koji se nalazi istočno od južnog dela Korejskog poluostrva i predstavlja predmet spora između Seula i Tokija.

Prema verziji Komiteta načelnika štabova, u zonu PVO Južne Koreje ušla su tri aviona Rusije i dva kineska. Jedan ruski avion, kako se tvrdi, narušio je dva puta vazdušni prostor – oko 09:00 i 09:30 ujutru po lokalnom vremenu.

Kako se navodi, ovo je prvi slučaj da su ruski avioni prekršili vazdušni prostor Južne Koreje.

Načelnik Uprave bezbednosti pri predsedniku Južne Koreje Džong Ji Jong izrazio je protest sekretaru Savete bezbednosti Rusije Nikolaju Patruševu u vezi sa incidentom, saopštila je adminitracija predsednika Južne Koreje.

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane je više puta saopštilo da se svi njihovi letovi izvode u skladu sa međunarodnim pravom.

KOMENTARI4 komentara

 1. BLuka says:

  Naravno da nisu pucali, svjetleće rakete/mamci nisu ubojiti;izpaljenje tih raketa se smatra "pucanj upozorenj".

 2. Vojna i ojdeSve says:

  Samo napred...

 3. Rale says:

  Da su pucali, bili bi oboreni. Budalaština.

 4. A akoM says:

  Pa i neka su pucali u svom prostoru!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *