УДАРНА ВЕСТ! НЕМАЧКИ МЕДИЈИ ПИШУ: Русија и ЕУ ће оформити војну алијансу

УДАРНА ВЕСТ! НЕМАЧКИ МЕДИЈИ ПИШУ: Русија и ЕУ ће оформити војну алијансу

21 априла 2020

Немачки портал Дие Wелт објавио је чланак у коме се говори о могућности ближе сарадње Европске уније и Русије, укључујући сарадњу и у војној сфери.

У 2014. години, ЕУ је, након Сједињених Држава, увела санкције Руској Федерацији.

Не само што ове рестриктивне мере нису успеле да поткопају руску економију, чинећи је само јачом, већ је Москва одржала и политичке везе са европским престоницама.Сада је пандемија коронавируса јасно ставила до знања да руске власти нису непријатељ Европи.

Немачки портал пише да су руске власти, осетивши растући несклад између Сједињених Држава и Европске уније, почеле да указују руководству ЕУ на могућност ближе сарадње.

Штавише, портал је у изјави сталног представника Русије при Европској унији Владимира Чижова видео могућност формирања војне алијансе која ће заменити НАТО.

Kао што је наведено у чланку, Чижов је указао на спремност руских трупа да учествују у операцијама војне команде Европске уније, које се изводе у трећим земљама.

Поред тога, споменуо је и постојање заједничких интереса у безбедносној политици и економији, а још веће зближавање са Русијом значајно ће побољшати изгледе европских сила.

“Ако ЕУ жели да задржи свој економски утицај у мултиполарном свету и да настави успон земаља у развоју, биће јој потребна блиска економска сарадња са Русијом,” цитирао је немачки портал Чижова.

Дипломата је такође подсетио да Русија не одустаје од планова најављених пре неколико година за стварање јединственог економског простора од Владивостока до Лисабона.

Истовремено, Европа не би требало да се боји реакције САД-а, пише Дие Wелт, будући да ће Русија можда кренути да брани ЕУ уместо НАТО-а.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI3 коментара

  1. Косовац says:

    Ионако НАТО представља само армију Сједињених Америчких Држава, једну од најјачих армија света. Остале „чланице“ НАТО су само вазали – обвезници да дају новац и свој људски и војни допдинос алијанси. Француска, Немачка, УК, су само сенка оних некадашњих војних сила. ……….Да би се створио савез Немачке и Русије, неопходна је сагласност Америке, а то ће да иде мало кам тешко. Може савез као сада, испод жита а да делује добро. Као Северни Поток, например. Али, Немачка би морала да промени своју сорошоидну структуру – што је такође изводљиво, и то док су на власти Доналд Трамп и Борис Џонсон.

  2. Erulian says:

    optimizam jača organizam.Vuk dlaku mijenja ali ćud- n i k a d a!

  3. harry neron says:

    Budalaština. RF i savez Nato več sada međusobno sarađuju na pojedinim zajedničkim projektima kada je u pitanju bezbednost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u