УДАРНА ВЕСТ! РУСИЈА ПОСТАВИЛА УЛТИМАТУМ ХАГУ: Путин тражи да се ослободи Младић! ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА…

УДАРНА ВЕСТ! РУСИЈА ПОСТАВИЛА УЛТИМАТУМ ХАГУ: Путин тражи да се ослободи Младић! ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА…

20 јула 2019

Руски председник Владимир Владимирович Путин испоставио је Хашком трибуналу ултиматум који гласи: Или пустите генерала Ратка Младића или Москва више неће дати ни цента за рад Хага!

Ову Путинову поруку пренео је у Савету безбедности Уједињених нација Генадиј Kузмин, заменик сталног представника Русије у тој међународној институцији. Руски дипломата каже да је Москва забринута због здравља Ратка Младића и упозорава да српски генерал нема адекватно лечење у хашком притвору.– Док се таква ситуација не промени, Русија неће моћи да уплаћује новац у буџет за рад Хага – навео је Kузмин.

Kрију документацију

Према речима руског званичника, хашки лекари се својски труде да прикрију реално здравствено стање Младића.

– Москва је забринута за Младићево здравље, јер нема потврде независних извора да он у притвору добија адекватну медицинску помоћ. Док се то не промени, неће бити новца – истиче Kузмин, додајући да је Хаг створио мит да је искључиво Београд крив за рат на Балкану.

– Окривио је Србе, а све остале заштитио од кривице. Пресуде Готовини, Орићу и Харадинају су срамотне. Таква пракса се наставља. Поновљено суђење и још оштрија казна за Kараџића то такође одлично илуструју. Тако је и у Младићевом случају. Такве пресуде увек прати агресивна медијска пропаганда и притисак на судије. Уз све то, Хашки трибунал је одбио да спроведе истрагу о НАТО злочинима против СР Југославије, па је уместо тога створио мит да је искључиво Београд крив за ратове на Балкану деведесетих година прошлог века – подвлачи Kузмин.

Дарко Младић јуче се није оглашавао овим поводом, док пуковник ЈНА Веселин Шљиванчанин подсећа да је Ратко Младић доведен у Хаг болестан.– Срамота је и то што су му тако болесном судили и што га сада не пуштају на лечење. Грађански рат у БиХ није изазвао Ратко Младић. Правим фашистима који су изазвали међунационалне сукобе на простору бивше СФРЈ није се ни судило. Зато поздрављам став Москве. Kоначно да неко од држава чланица Савета безбедности УН правилно заузме свој став – наглашава Шљиванчанин.

Правна наказа

Познати адвокат Тома Фила, који је у Хагу бранио Слободана Милошевића, оцењује да Хаг издржава Америка и да руски ултиматум неће много погодити западне центре моћи.

– Оно што је нама потребно јесте да наши људи служе казне у Србији, Црној Гори или негде близу, јер је срамота како се поступа према њима у неким земљама, осим у скандинавским. Руси и Kинези би могли да нам у томе помогну, као и у случају Ратка Младића. Хашки суд је правна наказа и антисрпски суд. Зато је и направљен. Све остало је маска – закључује Фила.

(Информер)

KOMENTARI8 коментара

 1. Ivke says:

  More goni zapadne zlotvore a majvise skandinavske jer su to naj veci skriveni nacisti

  • Ivke says:

   Pametni su skandinavci jer poturaju glupe svabe da rade njihove prljave poslove

 2. Косовац says:

  Значи, до сада су Руси уплаћивали. И плаћали ове србождере. И Сержа Брамерца наравно..... Гарант и Република Србија уплаћује и помаже рад Хашког Трибунала. И Механизма. Са задовољством, као члан „интернационалне заједнице“..... Одавно се примећује да су Сорошоиди генијалци. Наместе да их плаћаш зато што те туцају.

 3. Miki says:

  Glavni krivci slanja naših srpskih heroja u Hag su bivše vlasti koje su poslale iste u Hag. Isto bi to činili i dan danas sa svojim roditeljima i rođacima samo da bi se dokopali i uvukli u vlast jer time dobijaju ogromne privilegije sudske i izvršne vlasti za pljačku i otimačinu po Srbiji. Gore iznetim dokazuje ogromno nezadovoljstvo naroda koji se polako al sigurno iseljava sa ovih prostora, jer više nemože da trpi zulume ovakve montirane i nesposobne državne nameštenike koji su se utrostručili u poslednjh dvadeset godina.

  • punca says:

   Definitivno. GENERAL RATKO MLADIĆ je SRPSKI HEROJ . ………………………… Ko ga je isporučio? DOS Boris Tadić. RATKO MLADIĆ je komunista i nosi petokraku. Pa dali je RATKO MLADIĆ kao komunista neprijatelj Srba ili je davao svoj život za Srbe i Republiku Srpsku. RATKO MLADIĆ se Savezu komunista Jugoslavije pridružuje 12. februara 1964.god. Šta je pisalo na kravati koju je Srpski heroj Ratko Mladić nosio u Hagu. Prilikom izricanja presude Ratko Mladić nosio je crvenu kravatu sa logom Komunističke partije Ruske Federacije i komunističkim simbolom komunističke partije - srp i čekić.

   • Kosovac says:

    @ punca,….. Јесте Ратко био комуниста, сви смо видели на телевизији……Али зашто га пљују Словеначки, Хрватски, Муслимански, Црногорски, Македонски комунисти? А Србочетници га воле? Ја знам, али и ти то знаш наравно, зато си ми симпатична.

 4. Za Srbiju says:

  Još da RTS prenese ovu vest.

 5. petrovgrad says:

  Vaqda Risi neće dati ni rublju, a ne cent. Rsija nije kolonija da koristi tođu monetu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u