УГЉАНИН НАЈСТРАШНИЈЕ вређа Србију! ЗАШТО ДРЖАВА ЋУТИ?

УГЉАНИН НАЈСТРАШНИЈЕ вређа Србију! ЗАШТО ДРЖАВА ЋУТИ?

2 марта 2018

(foto: Youtube printscreen)

СДА Санџака је у центру Новог Пазара одржала протестни скуп под називом „За слободу и сигурну будућност“, за чије одржавање је био повод, како је раније најављено две и по деценије од отмице у Штрпцима и „других нерасветљених злочина над Бошњацима у Санџаку“.

Пред неколико стотина присталица, лидер ове партије Сулејман Угљанин је позвао државу Србију да до 1. јуна усагласи националну структуру запослених у државним органима са структуром стамовништва у Рашкој (Санџаку), јер би „само тако правда била задовољена“.

– Ова три месеца будите добри, стрпљиви, колегијални, јер се слобода брани пред туђом кућом. Тооком тог периода нећемо уважавати позиве за суд, нити заустављање полиције, које ћемо сматрати великосрпским терором над Бошњацима – рекао је лидер СДА Санџака својим присталицама и додао да је држава дужна да својим грађанима обезбеди право на живот, слободу, сигурност и економски развој без условљавања.

Угљанин је нагласио да су „Србија и Црна Гора својим толерантним односом према злочинима над Бошњацима послали поруку да они који буду газили и убијали Бошњаке неће бити кажњени, већ награђени“ и позвао ЕУ да хитно дође у Рашку (Санџак) и Бошњачко национално веће (БНВ) ради решавања статуса Бошњака и Рашке (Санџака). Осврнуо се и на своје шестогодишње министровање у Влади Србије где је „упознао највеће зло које се зове држава Србија. То су они бандити који владају“.

Угљанин је рекао да је минимум за опстанак Бошњака на овом простору да добију статус конститутивног народа, аутономија Рашке) Санџака и изградња специјалних стабилних институција. Све оно што је претходних месеци говорио и било садржано у саопштењима за јавност СДА Санџака и БНВ, чији је Угљанин председник, преточено је у девет захтева, па „од данас до 1.јуна до испуњења захтева“ свако позивање и поступање државних органа према Бошњацима „сматраће се насиљем“.

KOMENTARI5 коментара

 1. Ilija Krneta says:

  U SRBIJI svako ima pravo da komandaju sa SRBIJOM SAMO BOSKO OBRADOVIC nema pravo da brani svoju otadzbinu SRBIJU

 2. Batina says:

  izgleda ko da ga je suga napala

 3. Velika Metla says:

  Ако су турчину руке ккрваве до лаката потурици су до рамена! Потурица гори од Турчина! Наравно да је гори,то је и потпуно нормално,јер свака копија је гора од оригинала!

 4. Dr Kadžija says:

  Šta hoće ovaj Nosferatu!? Kako je izmileo iz sarkofaga? Ko ga je pustio? Pod hitno se naoružati belim lukom, krstom i glogovim kocem!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u