УКРАЈИНА НАПАЛА ДОНБАС: Воде се борбе у неколико праваца

UKRAJINA NAPALA DONBAS: Vode se borbe u nekoliko pravaca

25 aprila 2018

Situacija na frontu u Donbasu je zaoštrena i vode se borbe u nekoliko pravaca istovremeno.

Eksplozije artiljerijskih udara rano jutros su probudile stanovnike na periferijama Donjecka. Skoro celu noć ukrajinska artiljerija je gađala Gorlovku i Zajcevo.

Oko 7:30 po lokalnom vremenu započete su borbe u pravcu Svetlodarska, a ukrajinska vojska primenjuje minobacače i artiljeriju.

Mediji javljaju da se u reonu Donjeckog aerodroma i jasinovatskog kontrolnog punkta čuje teška artiljerija.

Oko 7 časova po lokalnom vremenu oko naselja Novoluganskoje (70 km od Donjecka) započet je minobački sukob obe zaraćene strane. Ukrajinska vojska takođe koristi i oklopna vozila sa mitraljezima i pešadijsko naoružanje.

Prema za sada nepotvrđenoj informaciji, ukrajinske snage su pokušale da se probiju na teritoriju DNR kod kontrolnog punkta u mestu Jasinovataja.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

 1. goran says:

  Putin je sonja i izdajnik, kada ovo dozvoljava. Rusofili, bezite u cosak, da vas ukrajinski nacisti ne pogode u glavu. Sramota kako se Rusija ponasa, umesto da je izgazila ove naciste barem do Kijeva.

  • Robert Wronsky says:

   Tako ce "izgaziti" i vase neprijatelje koje planirate napasti.

 2. M says:

  Suvremeni rat? Kako to da Donjeck-Rusija još uvijek ne može locirati-uništiti protivničku artiljeriju koja gađa i civilne ciljeve?!?Dal' tako misle ratovati-pobijediti i protiv USA-NATO sutra?!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *