УКРАЈИНЦИ ДОЖИВЕЛИ ЈОШ ЈЕДАН ПОРАЗ! Покушали пробој „јужног фронта“, па претрпели велике губитке

УКРАЈИНЦИ ДОЖИВЕЛИ ЈОШ ЈЕДАН ПОРАЗ! Покушали пробој „јужног фронта“, па претрпели велике губитке

21 марта 2017

ukraine-tank-flag-1519-0

Украјинска армија покушала је да пробије одбрамбену линију Доњецке Републике на јужној „линији додира” код насеља Коминтерново.

Није прошла, а имала је – како је објављено у Доњецку – 10 убијених и пет рањених војника.

Армија ДНР имала је тројицу рањених. Кијев тврди да је имао само једног погинулог и осам рањених.

Прво је покушала са два диверзантска вода који су имали подршку минобацача и тенкова. Украјински војни врх тврди да је у улози нападача била армија ДНР и да је користила и тешку артиљерију и вишецевне ракетне бацаче „Град”. Ово још није прави рат, а питање је да ли ће се Украјина на њега овог пролећа и лета и усудити.

Берлин, Брисел и Вашингтон траже реализацију Минска-2, а Кијев страхује да ће – ако крене на ту страну – добити Новоросију у формирању и остатак земље као федерацију националистичких и неонацистичких банди. Украјински врх схвата да је Минск-2 замка из које нема излаза који би за њега био добар.

С друге стране, да Русија има све шири маневарски простор који користи. Примера ради, у Јалти је одржан Интеграциони форум „Русија-Донбас” чији учесници су се одлучили и за формирање „комитета за интеграцију”. Познати експерт за Украјину Ростислав Ишћенко тим поводом је написао: „У Москви схватају да у Берлину, Паризу, Вашингтону и Бриселу власт не држе идиоти. Да би их било немогуће убедити да је низ посланика парламента Русије, као и сенатора са крима, заједно са председником Државног савета Крима Константиновом одједном решио само да продемонстрира да саосећа са Доњецком и Луганском републиком, да њихово изјашњавање за подстицање интеграције са Русијом по `кримском сценарију` није озбиљно. Запад би имао право да затражи да Москва дезавуише идеје форума из Јалте. Али, он то не тражи”.

Ишћенко сматра да не тражи зато што је све што чине ДНР и ЛНР само реакција на „распад украјинске државности који прогресира”. И наглашава: „Русија је помоћу Минска-2, који је легализовао ДНР и ЛНР, добила политички, војни и дипломатски механзам за утицање на ситуацију у Украјини. А то значи да се територија двеју република може даље ширити и да Русија располаже механизмом за контролисано и дозирано шиење зоне своје контроле у Украјини. Минск-2 је Русији дао тампон-зону безбедности у Украјини, а ЕУ, која је била пожелела да прогута целу Украјину, на крају није добила ништа”.

(fakti.org)

KOMENTARI3 коментара

 1. dragan says:

  o, zasto nasi politicari nemaju RUSKI MOZAK.

  • Mlađi Staroletnik says:

   Немају руски мозак зато што нису завршили руске школе, већ школе које је завршио и наш преЦедник и будући пеМзионер.

 2. Sv.Alojzije Chmar says:

  Alo,de ces Ruse napadati???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u