УКРАЈИНЦИ ДОЖИВЕЛИ ЈОШ ЈЕДАН ПОРАЗ! Покушали пробој „јужног фронта“, па претрпели велике губитке

UKRAJINCI DOŽIVELI JOŠ JEDAN PORAZ! Pokušali proboj „južnog fronta“, pa pretrpeli velike gubitke

21 marta 2017

ukraine-tank-flag-1519-0

Ukrajinska armija pokušala je da probije odbrambenu liniju Donjecke Republike na južnoj „liniji dodira” kod naselja Kominternovo.

Nije prošla, a imala je – kako je objavljeno u Donjecku – 10 ubijenih i pet ranjenih vojnika.

Armija DNR imala je trojicu ranjenih. Kijev tvrdi da je imao samo jednog poginulog i osam ranjenih.

Prvo je pokušala sa dva diverzantska voda koji su imali podršku minobacača i tenkova. Ukrajinski vojni vrh tvrdi da je u ulozi napadača bila armija DNR i da je koristila i tešku artiljeriju i višecevne raketne bacače „Grad”. Ovo još nije pravi rat, a pitanje je da li će se Ukrajina na njega ovog proleća i leta i usuditi.

Berlin, Brisel i Vašington traže realizaciju Minska-2, a Kijev strahuje da će – ako krene na tu stranu – dobiti Novorosiju u formiranju i ostatak zemlje kao federaciju nacionalističkih i neonacističkih bandi. Ukrajinski vrh shvata da je Minsk-2 zamka iz koje nema izlaza koji bi za njega bio dobar.

S druge strane, da Rusija ima sve širi manevarski prostor koji koristi. Primera radi, u Jalti je održan Integracioni forum „Rusija-Donbas” čiji učesnici su se odlučili i za formiranje „komiteta za integraciju”. Poznati ekspert za Ukrajinu Rostislav Išćenko tim povodom je napisao: „U Moskvi shvataju da u Berlinu, Parizu, Vašingtonu i Briselu vlast ne drže idioti. Da bi ih bilo nemoguće ubediti da je niz poslanika parlamenta Rusije, kao i senatora sa krima, zajedno sa predsednikom Državnog saveta Krima Konstantinovom odjednom rešio samo da prodemonstrira da saoseća sa Donjeckom i Luganskom republikom, da njihovo izjašnjavanje za podsticanje integracije sa Rusijom po `krimskom scenariju` nije ozbiljno. Zapad bi imao pravo da zatraži da Moskva dezavuiše ideje foruma iz Jalte. Ali, on to ne traži”.

Išćenko smatra da ne traži zato što je sve što čine DNR i LNR samo reakcija na „raspad ukrajinske državnosti koji progresira”. I naglašava: „Rusija je pomoću Minska-2, koji je legalizovao DNR i LNR, dobila politički, vojni i diplomatski mehanzam za uticanje na situaciju u Ukrajini. A to znači da se teritorija dveju republika može dalje širiti i da Rusija raspolaže mehanizmom za kontrolisano i dozirano šienje zone svoje kontrole u Ukrajini. Minsk-2 je Rusiji dao tampon-zonu bezbednosti u Ukrajini, a EU, koja je bila poželela da proguta celu Ukrajinu, na kraju nije dobila ništa”.

(fakti.org)

KOMENTARI3 komentara

 1. dragan says:

  o, zasto nasi politicari nemaju RUSKI MOZAK.

  • Mlađi Staroletnik says:

   Nemaju ruski mozak zato što nisu završili ruske škole, već škole koje je završio i naš preCednik i budući peMzioner.

 2. Sv.Alojzije Chmar says:

  Alo,de ces Ruse napadati???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *