УКРАЈИНЦИ ЗАПЛЕНИЛИ РУСКИ БРОД! После претњи из Москве, посада пуштена

UKRAJINCI ZAPLENILI RUSKI BROD! Posle pretnji iz Moskve, posada puštena

25 jula 2019

Ukrajinska služba bezbednosti zadržala je ruski tanker „Nejma“, koji je korišćen prilikom blokade Kerčkog moreuza, kada se dogodio incident sa ukrajinskim mornarima, prenose mediji.

Kako se navodi, u toku je priprema optužbe na osnovu koje bi brod trebalo da bude zaplenjen.Mediji navode i da je ukrajinska služba obavila pretres broda, da je konfiskovana kompletna dokumentacija, kao i da je cela posada ispitana.

Služba te zemlje je napravila i spisak od 15 ruskih visokih vojnih zvaničnika, koji su osumnjičeni za blokadu ukrajinskih brodova, a među njima su i jedan kontraadmiral, dva viceadmirala i jedan general-pukovnik.

MOSKVA: ODGOVOR ĆE BITI MOMENTALAN

Ukoliko je cilj situacije sa zaplenom ruskog tankera hapšenje državljana Ruske Federacije, i to sa namerom da oni postanu taoci — odgovor Rusije će biti momentalan, saopšteno je iz ruskog Ministarstva inostranih poslova.

„Trenutno radimo na utvrđivanju svih okolnosti u vezi sa situacijom zadržavanja ruskog tankera, kako bi se preduzele adekvatne mere“, navodi se u saopštenju.

Takođe se ističe i da incident sa zadržavanjem ruskog broda predstavlja grubo kršenje svih pravila međunarodnog prava.

Istovremeno, šef komiteta za međunarodne odnose ruske Državne dume Leonid Slucki smatra da incident sa zaplenom ruskog tankera predstavlja pritisak Ukrajine na istragu koju Rusija sprovodi u vezi sa uhapšenim ukrajinskim mornarima, tokom incidenta u Kerčkom moreuzu.

„Ukrajina na sopstvenu provokaciju reaguje piraterijom. To je nezakonit pritisak na istragu“, istakao je.

Oglasio se i šef komiteta za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov koji je rekao da bi ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski što pre trebalo da saopšti svoj stav po pitanju zadržavanja ruskog tankera.

„Ili Služba bezbednosti Ukrajine deluje samostalno i pokušava da u to uvuče Zelenskog, ili po nalogu ukrajinskog predsednika, što bi bilo jako loše, jer bi to predstavljalo nastavak politike koju je vodio njegov prethodnik Petro Porošenko“, zaključio je Kosačov.POSEDA TANKERA JE NA BEZBEDNOM, KRENULI SU KUĆI

Celokupna posada zaplenjenog ruskog tankera je na bezbednom i uputila se svojim kućama, saopštio je medijima neimenovani predstavnik kompanije „Altomar Šiping“, koja je suvlasnik ovog broda.

„Posada je na bezbednom i krenula je kući“, istakao je on.

Ukrajinska služba bezbednosti zadržala je ruski tanker „Nejma“, koji je korišćen prilikom blokade Kerčkog moreuza, kada se dogodio incident sa ukrajinskim mornarima, prenose mediji.

Kako se navodi, u toku je priprema optužbe na osnovu koje bi brod trebalo da bude zaplenjen.

KOMENTARI8 komentara

 1. Ivana says:

  Jadna je ta Rusija koju maltretira jedna neonacistička Ukrajina kako će oni nama pomoći kad ne mogu ni sebi.

  • Slobodanka says:

   Ukrajinci su mutirali jedući američke i NATO EU čokolade. Sada Ukrajincima nisu rodjena braća Rusi nego Šiptari. Imaju baš dosta sličnosti: zajednički tata im je ujka Sem, hteli bi da preotmu drevnu istoriju Rusi samo za sebe za Ukrajince, napadaju RPC sa ciljem da i nju preotmu. Evo sad zvanični Kijev hoće da obnovi pregovore sa Moskvom i isto kao i Priština jača svoje pozicije pred pregovore sa novim divljaštvima. Uvešće oni i takse 100 odsto na rusku robu.

 2. milorad2 says:

  ma udri ŠRAFOVE iz "službi", ionako se pitaju koliko lojalni da budu neonacistima, kad par njih ode u horizontalu ostala ionako korumpirana i nezaintersovana boranija će dobro da razmisli šta da radi kad im stigu suluda naredjenja iz kijeva.

 3. Vodja says:

  Jooooj blamova ruskih. Dodju ukrajinci i ispred nosa im zaplene njihov tanker. Pa ima li kraja ruskoj sramoti. Nije bitno sto ih celi svet vidi pa ih zato vise niko ozbiljno ne shvata, nego sto oni sami sebe ne shvataju ozbiljno. Koja tuga i beda. Iskreno bas mi je zao.

  • Goran Swe says:

   Našao ae vodja nečega (instant provokatora?) da govori za Rusiju da se sramoti ne odgovarajući momentalno na provokacije. I još mu žao, i to iskreno. Hajde da čujemo šta su to trebali da urade onako spontano, bez analize. Živiš u najdinamičnijem vremenu globalnih promjena, iniciranih novom snagom Rusije u usponu kojoj se sve manje stidljivo i bivši protivnici približavaju ali ti ih nešto ekstra puno žališ baš sad, da bi to smatrao plitkom naivnošću.

 4. A akoM says:

  Rusija će odgovoriti! Priopćenjem za štampu!

 5. Batina. says:

  zakotile se ovdje ustaske vaske pa komentarisu.

  • Goran Swe says:

   Slomiše se komentarišući, iz iste kuhinje jedu...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *