УKРАЈИНСKИ ТЕНKОВИ НА ГРАНИЦИ РУСИЈЕ! Снаге се групишу, започети маневри, десантне бригаде се пребацују!

УKРАЈИНСKИ ТЕНKОВИ НА ГРАНИЦИ РУСИЈЕ! Снаге се групишу, започети маневри, десантне бригаде се пребацују!

6 децембра 2018

Председник Украјине Петар Порошенко потврдио је да пребацује “допунске снаге” на источне границе, у области у којима је уведено ратно стање. Честитајући официрима и војницима Дан оружаних снага, Порошенко је на “Твитеру” најавио да се појачавају снаге на “најопаснијим правцима” одакле би непријатељ могао да насрне на Украјину.

Украјински политички врх стално понавља да је Русија концентрисала врло јаку тенковску групу у близини Украјине још од 2014. године.Kао пример увежбавања Порошенко је навео пребацивање десантне бригаде са војног аеродрома у Житомиру у области у којима прети највећа опасност, а то је граница са Русијом. Западне агенције су објавиле фотографије десантних јединица, као и возова који превозе тенкове ка источним границама.

Трећег децембра окупљен је и већи број резервиста и они ће на маневрима по овом зимском времену провести до 23. децембра. Најављено је да Украјина намерава да проведе тактичке вежбе на полигонима у Запорошкој и Херсонској области.

Према последњим информацијама, ратно стање у Украјини би требало да траје до 26. децембра.

Многи, не само руски, већ и украјински аналитичари оцењују да Порошенко води ратну кампању са циљем да подигне себи рејтинг пред мартовске председничке изборе.

Украјински парламент у четвртак је раскинуо Договор о пријатељству са Русијом. За такву одлуку је гласало 277 посланика с образложењем да је Русија агресивном политиком нарушила већи део тог договора.

Министар спољних послова Украјине Павел Kлимкин је изјавио пре неколико дана да Украјина намерава да поништи око 40 билатералних договора са Русијом. Иако је један број посланика тражио да се потпуно прекину и дипломатски односи са Русијом, руководство у Kијеву то ипак није прихватило. Министар Kлимкин је објаснио да ће у Kијеву водити рачуна да не направе себи штету неким брзоплетим потезом.

Амерички авион изнад Украјине

Америчка војска је саопштила да је извела “ванредни” лет изнад Украјине према Споразуму о отвореном небу да потврди своју посвећаност тој земљи пошто је Русија запленила три украјинска брода. САД су почеле да се припремају и да исплови војни брод у Црно море и затражиле су од Стејт департмента да о томе обавесте Турску.

Прекид пријатељства

У одлуци Врховне раде се каже да Договор о пријатељству са Русијом престаје да важи 1. априла 2019. године. Договор о пријатељству је био потписан 31. маја 1997. на десет година и он се аутоматски продужавао ако једна од потписница не одлучи да престане да га поштује.

KOMENTARI5 коментара

 1. Maximus says:

  Eh ,bas ce ih uplasiti')))Vajcman- Porosenko.

 2. Hruscov says:

  Trla baba lan, bla bla...pa ajte udarite vec jednom, da vidimo novogodisnji vatromet.

 3. Roy says:

  Bice im opet Debaljcevo broj dva. Sprzice ih Rusi da neceni znati sta im je bilo.

 4. A akoM says:

  Malo po malo i Ukrajina će ojačati!A USA-Zapad na granicu s Rusijom,metnuti svoje rakete,proturakete itd.A Rusi samo neka gledaju!I onda će odjedanput iznenada USA-Zapad napasti Rusiju i uništiti je u par minuta!Osim ako Rusija ne napadne prva!U što je tjera USA-Zapadna agresivna politika!

 5. Miraš says:

  "Mnogi, ne samo ruski, već i ukrajinski analitičari ocenjuju da Porošenko vodi ratnu kampanju sa ciljem da podigne sebi rejting pred martovske predsedničke izbore." - Da li Porošenko samo ovo radi? Ukrajinska ratna mornarica je najpre napravila incident kod Kerčkog prolaza i na to je reagovala ruska pogranična prioblaska služba, a ne vojska Rusije. Zatim je Ukrajina proglasila ratno stanje, ali nije objavila rat Rusiji. Pa je onda Ukrajina tražila da Turska zaustavi prolaz ruskih ratnih brodova kroz Bosfor i Dardanele. Konvencija o moreuzima Bosforu i Dardanelima, potpisana još 1936. godine u švajcarskom gradu Montreu, nalaže da Turska ima pravo da zatvori prolaze brodova određene zemlje samo ukoliko je ta država u ratu. Ali Rusija nije u ratu. Da li Porošenko ipak ima samoubilački zadatak da uvuče Ukrajinu u ratni sukob sa Rusijom i to bez obzira što ona Ukrajina nema značajne kapacitete za otpočinjanje rata protiv Rusije? Žrtvovanjem Ukrajine ostvaruje se zaustavljanje kretanja ruskih ratnih brodova iz Crnog mora, što bi itekako podržale, SAD i NATO. ... Moreuzi u medjunarodnom pravu - Moreuzi čiji je režim utvrđen međunarodnim ugovorima a)Bosfor i Dardaneli ... u jednom delu stoji: "U slučaju rata ako je Turska neutralna, ratni brodovi neutralnih država zadržali bi slobodu prolaza dok bi se to pravo uskratilo ratnim brodovima zaraćenih strana sem u slučaju povratka u svoju luku ili u slučaju kolektivne akcije Društva naroda (sada bi to bile UN). Postojanje rata Ukrajina-Rusija daje mogućnost da Turska ne dozvoli prolazak kroz Bosfor ruskih ratnih brodova koji idu ka Siriji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u