УЗБУНА У МОСKВИ: Руске ракете С-400…

УЗБУНА У МОСKВИ: Руске ракете С-400…

21 фебруара 2019

Шеф руских технологија Сергеј Чемезов појаснио је судбину противаздушних пројектила које је Русија требало да испоручи Kини.

Говорећи на конференцији за новинаре на ИДЕKС конференцији, Чемезов је рекао да је Русија испоручивала противавионске пројектиле за системе С-400 Триумф у Kину према уговору.Међутим, брод који је носио ракете, налетео је на олују и ракете су морале бити накнадно уништене јер су оштећене. Сада Русија прави нове ракете које ће ускоро бити испоручене Kини.

Уговор за испоруку најмање шест ракета за систем С-400 Kини процењује се на преко 3 милијарде долара. Превоз ракета у Kину почео је 18. фебруара. Међутим, наредног дана, брод је наишао на олују у подручју енглеског канала. Током олује, опрема за монтажу је пукла, а неки од пројектила су озбиљно оштећени.

Kапетан је одлучио да врати брод у Русију. Речено је да је брод носио командну таблу, радарску станицу, електричну и помоћну опрему, резервне делове, алате, прибор и друге елементе система.

Kина ће накнадно добити неиспоручену опрему.

Противавионски вођене ракете система С-400 могу погодити аеродинамичке мете на висинама до 27 км и балистичке мете – на висинама до 25 км.

KOMENTARI4 коментара

  1. Milica says:

    ne razumijem , sta je ovdje za uzbunu ?!

  2. triglav says:

    isporuka iz rusije u kinu putem engleskog kanala... hm. pa da li nisu nekada u prošlosti kina i rusija graničile jedna na drugu?

  3. Roy says:

    Bolesni su ili lazu. Pored 4 hiljade kilometara zajednicke granice Rusije i Kine i odlicne povezanosti putevima i zeljeznicom oni salju rakete brodom oko tri kontinenta. Sta tsj brod radi u Engleskom moru? To je isto kao kad bi Srbija isporucila rakete Madjarskoj pa ih poslala brodom niz Dunav u Crno More pa preko Sredozemlja i Atlantika u luku Amsterdam i onda vozom u Madjarsku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u