ВЕЛИКА ПРОМЕНА! Србија пред УН добила отворену подршку!

VELIKA PROMENA! Srbija pred UN dobila otvorenu podršku!

28 februara 2017

united_nations_security_council_un-43

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je na sednici Saveta bezbednosti UN primetio da su prema Srbiji imali „veoma mekšu retoriku“ predstavnici nekih država koje su priznale nezavisnost Kosova, ali da Amerikanci i Britanci i dalje „čvrsto drže stav“.

Države koje podržavaju Srbiju na sednici Saveta bezbednosti UN, to su potpuno otvoreno govorile, a oni koji podržavaju nezavisnost Prištine, u zavijenoj formi su govorili o tome, rekao je Nikolić.

– Bilo je jasno, države koje nas podržavaju potpuno su to otvoreno govorile, ruski ambasador govorio je skoro 20 minuta – napomenuo je Nikolić i dodao da je na sednici „bilo veoma teško“, ali i da svaka ta sednica Saveta bezbednosti pokaže kako se ponašaju druge države.

On je primetio da „veoma mekšu“ retoriku prema Srbiji imaju predstavnici nekih država koje su priznale nezavisnost KiM.

– Svesni da smo mnogo toga učinili, ali i da države kao što su SAD, Velika Britanija i dalje čvrsto drže stav – rekao je Nikolić.

On je dodao da oni koji podržavaju nezavisnost Prištine, „naravno da ne mogu da podrže nastup predstavnice Prištine Vljore Čitaku, koja je rekla da je za njih Haradinaj pošten i častan čovek“ i svojim govorom se vratila u prošlost.

– Međutim, mi imamo sada u svojim rukama dosta aduta, dokaza, imamo dobru poziciju i to treba da iskoristimo – ocenio je predsednik Srbije.

Nikolić kaže da je na sednici Saveta bezbednosti UN insistirao na nekoliko najvažnijih tema i da jedna od njih jeste i formiranje ZSO, odnosno način na koji bi Srbija mogla da utiče na Prištinu da ispuni svoje obaveze koje je potpisala i prihvatila.

– Srbija u dobroj veri sklapa dogovore i ispunjava ih i tu sam se više obraćao sponzorima njihove takozvane nezavisnosti da shvate da jednom moraju da počnu Albanci iz Prištine da ispunjavaju svoje obaveze – rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, Srbija ne sme da dozvoli previše dogovora između administracije u Prištini sa administracijom u lokalnoj samoupravi, i da, ukoliko treba spustiti nivo odlučivanja i saglasnosti na građane koji žive na KiM, onda to treba na Zajednicu srpskih opština, a nikako na pojedine lokalne samouprave.

On je dodao da bi u suprotnom, kako mu se čini, tu mogli da imaju uticaja Albanci, „pa da postane ovaj format nezanimljiv, da kažu zašto bismo razgovarali u Njujorku, Briselu o sudbini odnosa Beograda i Prištine, ako Priština može sve da reši na terenu sa lokalnim samoupravama“.

– Tu zamku treba izbeći i mi treba da nastavimo da radimo kao što smo radili do sada, to ima sve veći uticaj na mnoge države u svetu – istakao je Nikolić.

Predsednik Srbije je dodao i da je imao sastanak sa predsedavajućim Savetu bezbednosti UN, ukrajinskim ambasadorom Volodimirom Jelčenkom, koji se založio za promenu funkcija Unmika i da se prorede sednice SB UN, ali je naglasio da Srbija ne sme da posustane.

– Ukrajinski ambasador je predsedavajući Saveta bezbednosti. Ja sam jutros imao sastanak sa njim, govorili smo o sličnostima situacija u kojima se nalazimo, ali je ponovo iskočio iz toga i govorio bezmalo kao da je predstavnik jedne od ovih velikih država – dodao je Nikolić.

KOMENTARI3 komentara

  1. Jovan says:

    Amerikanci( otpad Klintovske , lobanjske bande) i Englezi, kao najveci zlocinci sveta koji su izvrsili hiljade genocida nad drugima uvek su na strani terorista i pljackasa! Unijati iz Ukrajine su samo bedni slovenski otpad.

  2. arso says:

    TOMO NE TUPI. Bio si na raport kod Americkic gazda, ne smes ni javno da ih prozoves, ves pricas o nekoj retorici. Isao si da ljubis skute novom gazdi, tacnije njihovim segrtima, jer dalje ne mozes ni da dodjes. Ti si iskusni grobar po profesiji i to ti je zaduzenje, da kao iskusan grobar, dostojno sahranis SRBIJU !!!!

  3. Lazar says:

    Na koji li mu je način slična situacija u Ukrajini i Srbiji? Ove naše budale ne možeš uhvatiti ni za glavu ni za rep...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *