ВЕЛИКИ ОБРТ: Око 800.000 избеглица се враћа у Сирију, пошто Руси разбијају Исламску државу!

ВЕЛИКИ ОБРТ: Око 800.000 избеглица се враћа у Сирију, пошто Руси разбијају Исламску државу!

2 новембра 2015

emi 678Прошлог месеца, Москва је покренула кампању бомбардовања против терористичке групе ИСИС која контролише већи део Сирије и због које је на стотине хиљада људи побегло из те државе.

Многи очајни азиланти су отпутовали у Европу чамцима преко Грчке, а европске државе су до сада примиле неколико стотина хиљада имиграната.

Ипак, Русија уништава ИСИС са толиким успехом да скоро милион Сиријаца жели да се врати у своју домовину, рекао је руски политичар Дмитриј Саблин, а преносе британски медији.

Сенатор који је недавно био у Сирији и разговарао са сиријским председником Башаром ал-Асадаом, рекао је да је Асад похвалио деловање руских ваздушних снага у Сирији.

„Он је рекао да су терористи сада они који беже из Сирије, док се избеглице враћају“, навео је сенатор.
Руски борбени авиони су уништили 285 мета ИСИС-а и Ал Нусре само у протекла три дана, навели су руски медији.

Путинова војна операција је почела 30. септембра на званичан захтев председника Асада, дугогодишњег савезника Русије.

Дошло је до великих промена откад је Саблин посетио Сирију у мају, открио је сенатор.

Он је рекао: „Људи у Сирији коначно могу да разговарају о својој будућности. Они желе поново да изграде своју државу. Људи сада могу безбедно да шетају кроз улице Дамаска, а ресторани и продавнице су отворени. Пре него што се Русија умешала, живот је тамо био незамислив“.

(Њебтрибуне.рс)

KOMENTARI3 коментара

  1. Paštrović says:

    Имран Назар Хосеин – интервју (видео) – TAЗE!!! Бaш o тoм мoгућeм пoвpaтку, и o мнoгим дpугим гopућим пpoблeмимa! http://www.vaseljenska.com/video/imran-nazar-hosein-intervju/ Ex, дa je cpeћe к'o штo je ниje, oвaкo би тpeбaли дa збope нaши пpaвocлaвни вpxoвни oци: и пaтpиjapx, и cви eпиcкoпи, и cви ocтaли "нижи чинoви" у цpквeнoj xиjepapxиjи... a oндa и ми ca њимa! Умjecтo дa oд њиx чуjeмo oвe pиjeчи, ми oд њиx чуjeмo бaш oнe oд кojиx ce oвaj умни муcлимaнcки вjepcки пoглaвap oгpaдиo. Имран дocлoвнo кaжe дa cу зa њeгa xpишћaни ИCKЉУЧИBO и jeдинo - oни пpaвocлaвни! Зa нaшe цpквeнe глaвeшинe cу oви кojиx ce Имран гaди - БPAЋA! HEKA... ФAЛA!!!

  2. Dragan says:

    Brate Paštroviću uključi google translate da te bolje razumemo.

  3. Paštrović says:

    Niti ti ja to znam, niti za to imam vremena i interesovanja. A, na kraju krajeva, nijesam u ovoj skaski važan ja, nego ovaj muslimanski hodža, imam, muftija... što li je već po vjerskom zvanju? Pozdrav tebi, kneže od Srbije!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u