ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ – ГАДАФИЈЕВ СИН СТВАРА САВЕЗ СА РУСИЈОМ!

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ – ГАДАФИЈЕВ СИН СТВАРА САВЕЗ СА РУСИЈОМ!

7 децембра 2018

Син некадашњег либијског вође Муамера Гадафија Сејф ел аИслам Гадафи позвао је Русију да подржи план за разрешење либијског питања, известила је ТВ Ал Арабија.

Тас с преноси да је телевизија објавила извештај позивајући се на наводе изасланика Сејф ел Ислама који је прошле недеље посетио Русију предводећи делегацију из Либије.Агенција напомиње да у Либији тренутно постоје две владе. Влада Националног јединства (ГНА) на чијем челу је Фајел ал Сарај и чије седиште је у Триполију, а кабинет друге владе налази се на истоку земље и ужива подршку Националне Армије Либије коју предводи генерал маршал Халифа Хафтар.

Те две стране до сада нису успеле да постигну политички договор за разрешење кризе, наводи агенција.

Чланови либијске делегације одржали су састанке са руским званичницима међу којима са замеником министра спољних послова Михаилом Богдановим и разговарали о ситуацији у Либији и начинима за разрешење кризе и разјашњење позиције Сејф ел Ислама.

Према речима његовог изасланика, син бившег лидера Либије верује да су за превазилажење кризе неопходни дијалог о националном помирењу који укључује све зараћене стране и транспарентни избори.

Сејф ел Ислам Гадафи није се појавио у јавности откако је пуштен из затвора у јуну 2017. године, напомиње агенција.

(Тањуг)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Velika Metla says:

    Сваки иоле нормални људи ће да стварају савезе с онима који се непозвани не мешају у унутрашња питањ других земаља! А то СИГУРНО нису запад и њихова перјаница деМОНОкратије наци-америка!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u