ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ ЗА ПЕНТАГОН: F-35 после сваког лета престаје да буде невидљив

VELIKI PROBLEM ZA PENTAGON: F-35 posle svakog leta prestaje da bude nevidljiv

11 decembra 2018

Već duže vreme je jasno da američki čudo-lovac pete generacije F-35 i nije čudo kakvim su ga predstavljali Pentagon i njegovi propagandisti.

Sada se otkrilo i da je ugrožena njegova `nevidljivost`. Da dolazi u pitanje njegova glavna prednost nad borbenim avionima četvrte generacije i nad direktnim konkurentima.Kako piše Defense-Aerospace, čuvena „visokotehnološka oplata“ F-35 propada i gubi stels-svojstva brže nego što je iko računao. A to znači da čudo-lovci postaju vidljivi za protivničke radare.

Samim tim i mnogo lakša meta nego što bi to voleli u američkom vojnom vrhu. Jer, Defense-Aerospace navodi da F-35 postaju vidljivi na tuđim radarima poput putničkih Boeing 747!

Da sve bude još gore, ispostavilo se da ni pozadina problema nije baš bezazlena.

Komanda američke ratne avijacije je priznala da sa oplatom „nešto treba činiti“ posle svakog leta F-35. A „izvori bliski Pentagonu“ otkrivaju da bi –ako bi se želelo da F-35 budu realno nevidljivi – oplatu trebalo menjati uoči svakog novog leta.

Kompanija Lockheed Martin je priznala da oplata ima defekte, ali tvrdi da „nema potrebe da se menja tako često“. To jest: posle svakog leta.

Pentagon je je još pre dve godine priznao da se F-35 nalazi „u problemima“.

Do američke  šire javnosti je došlo da su letovi tih aviona obustavljani zbog „problema sa dovodom goriva“.

U septembru je jedan F-35 pao zbog „neispravnosti cevi koja spaja rezervoar sa motorom“.

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

  1. Deda Micko says:

    Cak i kad ste nevidljivi, vasa sotonska dela su vise nego vidljiva. Vidimo vas sve vreme, ne sakrivajte se ispod stola, osim ako nemate cetiri godine.

  2. gec says:

    Staro pravilo glasi: Lep avion lepo leti, i obrnuto, ružan leti slabo! Ovaj avion nije nevidlji nego se lepo vidi koliko je ružna i kljasta ta skalamerija!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *